Lehdistötiedote

28 tammik. 2019 Helsinki, FI

Tutkitusti hyvä työpaikka – Suomen EY:lle Great Place to Work® -sertifikaatti

Suomen EY:lle on myönnetty Great Place to Work® -sertifikaatti suurten yritysten (yli 500 työntekijää) sarjassa. Great Place to Work® -sertifikaatiin kriteerinä on vähintään 70 % tuloksen saavuttaminen Trust Index © -henkilöstökyselyssä, joka mittaa työntekijöiden kokemuksia omasta työpaikastaan.

Lehdistökontakti
Mikko Äijälä

Country Managing Partner, Nordic Strategy and Transactions, EY Finland

EY Suomen toimitusjohtaja sekä pohjoismaisen yritysjärjestely -yksikön vetäjä. Kokenut yrityskauppa-ammattilainen. Kolmen pojan isä ja innokas triathlonisti.

Samankaltaisia aiheita Monimuotoisuus ja inklusiivisuus

Suomen EY:lle on myönnetty Great Place to Work® -sertifikaatti suurten yritysten (yli 500 työntekijää) sarjassa. Great Place to Work® -sertifikaatiin kriteerinä on vähintään 70 % tuloksen saavuttaminen Trust Index © -henkilöstökyselyssä, joka mittaa työntekijöiden kokemuksia omasta työpaikastaan.

Great Place to Work -instituutin mukaan organisaatiot, joissa työntekijät kokevat toiminnan perustuvan luottamukselliseen yrityskulttuuriin, saavuttavat monipuolisia liiketoiminnallisia hyötyjä. Niissä kehitetään enemmän innovaatioita ja mitataan korkeampaa asiakastyytyväisyyttä. Niiden työntekijät ovat erittäin sitoutuneita, ja ne ovat organisaatioina ketterämpiä. Great Place to Work® -sertifiointi on tunnustus luottamukseen perustuvan yrityskulttuurin saavuttamisesta. 

Kyselyn perusteella Suomen EY:n työntekijät arvostavat työnantajassaan muun muassa monipuolisia kehittymismahdollisuuksia ja urapolkuja sekä vaihtelevia ja mielenkiintoisia työtehtäviä – ja kollegoita. Vastauksissa korostuikin, että välitön, avoin ja ystävällinen ilmapiiri, helposti lähestyttävät esimiehet sekä työntekijöiden kesken vallitseva keskinäinen arvostus, yhteistyö ja yhteenkuuluvuuden tunne ovat näkyviä piirteitä EY:n yrityskulttuurissa.

”Meille yritys- ja johtamiskulttuurin kehittäminen on kasvutarina, jossa Trust Index:in kaltaiset henkilöstökyselyt toimivat sekä mittarina että kehittämistyökaluna. Olemme viime vuosina panostaneet paljon työntekijöiden jatkuvaan kehittymiseen ja uratavoitteiden toteutumiseen muun muassa ottamalla käyttöön uuden eteenpäin katsovan ja avoimen arviointi- ja palautejärjestelmän LEAD:in, jossa palautetta antavat esimiehen lisäksi myös kollegat ja muut sisäiset yhteistyökumppanit”, kertoo Mikko Äijälä, Suomen EY:n toimitusjohtaja. ”Arvostan tämän sertifikaatin todella korkealle ja pidän sitä osoituksena siitä, että tekemillämme toimenpiteillä on ollut merkitystä ja että suunta on oikea.”

Suomen EY on osallistunut Great Place to Work® -instituutin tutkimukseen jo useampana vuotena. Nyt myönnetty Great Place to Work® -sertifikaatti on Suomen EY:lle ensimmäinen.

Great Place to Work® -sertifikaatti myönnetään aina vuodeksi kerrallaan ja se on voimassa 12 kk Trust Index © -kyselyn päättymisestä eli lokakuuhun 2019 saakka.