Lehdistötiedote

14 syysk. 2021 Helsinki, FI

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailussa mukana 55 kasvuyritystä

Konsulttiyhtiö EY:n vuosittain järjestämässä kasvuyrittäjäkilpailussa voittoa tavoittelee tänä vuonna 55 suomalaista yritystä. Kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Tammikuussa järjestettävässä gaalassa tuomaristo palkitsee pääsarjan voittajan lisäksi vuoden perheyrittäjän ja vuoden start-up-yrittäjän.

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Konsulttiyhtiö EY:n vuosittain järjestämässä kasvuyrittäjäkilpailussa voittoa tavoittelee tänä vuonna 55 suomalaista yritystä. Kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Maaliskuussa järjestettävässä gaalassa tuomaristo palkitsee pääsarjan voittajan lisäksi vuoden perheyrittäjän ja vuoden start-up-yrittäjän. 

”Vaikka korona on asettanut omat haasteensa lähes jokaiselle toimialalle, olemme äärimmäisen iloisia siitä, että tänäkin vuonna kilpailumme kokoaa yhteen esimerkillisiä yrittäjiä”, sanoo Juha Hilmola, EY Entrepreneur Of The Year -ohjelman johtaja.

”Nyt jos koskaan on tärkeää nostaa esille kasvuyrittäjien suurta merkitystä Suomen hyvinvoinnin ja menestymisen rakentajina. Nämä upeat yrittäjät toimivat erinomaisina esikuvina meille kaikille siitä, miten vaikeinakin aikoina hyvällä yritysidealla ja ketterällä reagointikyvyllä voi menestyä.”

Kilpailu kokoaa yhteen kasvuyritykset, perheyritykset ja start-upit

EY Entrepreneur of the Year on maailman laajimmalle levinnyt yrittäjäkilpailu. Suomessa kilpailua on järjestetty vuodesta 2003 lähtien. Suomen kilpailun voittaja edustaa Suomea vuotuisessa EY World Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailussa.

Suomen kilpailun pääsarjan voittoa ja Suomen EY Entrepreneur Of The Year -titteliä voivat tavoitella yrittäjät, joiden yrityksen liikevaihto on yli 3,5 miljoonaa euroa, toiminta on kasvavaa ja voitollista, ja yritys työllistää vähintään kymmenen henkilöä. Perheyritys-sarjan osallistujilta vaaditaan lisäksi yrityksen johdon olevan suvussa vähintään toisen sukupolven hallussa.

Kilpailussa on nyt toista vuotta peräkkäin mukana start-up-yrittäjille suunnattu sarja, jonka osallistumiskriteereissä painottuvat joko nopea liikevaihdon kasvu tai yritysidean yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Voittajat valitsee tuomaristo, joka arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti. Yrityksen strategian tulee erottua kilpailijoistaan, minkä lisäksi yritys kasvaa ja menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen.

Voittajan valitsee kokenut tuomaristo

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun finalistit julkaistaan 4. marraskuuta 2021 ja voittajat palkitaan 11. maaliskuuta 2022 järjestettävässä gaalassa.

Kilpailun voittajan valitsee EY:stä riippumaton tuomaristo, jota johtaa Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Monipuolista kokemusta ja osaamista edustavaan tuomaristoon osallistuvat Kaupin lisäksi Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola, enkelisijoittaja Kim Väisänen, kasvuyrityssijoittaja ja hallitusammattilainen Leena Niemistö, Aalto Yliopiston strategisen johtamisen professori Robin Gustafsson, Ivana Helsingin yrittäjä Paola Suhonen, Vaisalan hallituksen puheenjohtaja Raimo Voipio, Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho, Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki ja kilpailun viime vuonna voittanut Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen.

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun osallistujat 2021

Arjasmaa Yhtiöt Oy, Auntie Solutions Oy, Autoliike Kymppi Plus OY, Bob W Technologies Finland Oy, Boksi.com / Day 2 Media Oy, Bookers Group Oy, Buutti Oy, C.E. Lindgren Oy Ab, E.T. Listat Oy, Flinkenberg Oy Ab, Foodin Oy, Genero Oy Ab, Grado Design Oy, HAVU Gaming Oy, HeadAI Oy, Housemarque Oy, Innovation Home / Mindsup Oy, Jatke Oy, Juustoportti Oy, Lapin Kumi Oy, Leadership as a Service Company Oy, Lojer Oy, Loupedeck Oy, Luonkos Finland Oy Ltd, Mavericks Software Oy, Metacore Games Oy, Mitta Oy, MySome Oy, NBI Nordic Beauty Import Oy, Newil & Bau -konserni, Nightingale Health Plc., Nitor Oy, Orbis Oy, Perustava Group Oy, PHM Group Oy, PING Helsinki Oy, Pohjolan Peruna Oy, ResQ Club Oy, Ruokaboksi Finland Oy, Spin18 Oy, Suomen Avustajapalvelut Oy, Supermetrics Oy, Tam-Silk Oy, Tapola Oy Lihanjalostustehdas, Telilän Sähkötyö Oy, Tokoi eCommerce Oy, Tutoris Oy, Vapaus Bikes Finland Oy, Varsinais-Suomen Auto-Center Oy, Vastuu Group Oy, WB Solutions Finland Oy, WE Tech Solutions Oy, WebLog Finland Oy / Verkkologistiikka, Veljekset Toivanen Oy ja Videoly Oy.

Suomessa EY Entrepreneur of the Year -kilpailun kumppaneina toimivat Työeläkeyhtiö Elo ja Evli Pankki.

Lisätietoja kilpailusta: EY Entrepreneur Of The Year