Lehdistötiedote

9 syysk. 2021 Helsinki, FI

Jääkiekon SM-liigaseurojen liikevaihto laski lähes 40 prosenttia

Konsulttiyhtiö EY:n koostamien alustavien tietojen mukaan jääkiekon SM-liigaseurojen yhteenlaskettu liikevaihto kaudella 2020–2021 oli 69 miljoonaa euroa. Liikevaihto jäi 39 prosenttia pienemmäksi kuin edellisellä kaudella. Seurat ovat kuitenkin onnistuneet sopeuttamaan talouttaan onnistuneesti.

Lehdistökontakti
Janne Aalto

Senior Manager, Assurance, FAAS, EY Finland

Janne toimii talousjohdon neuvontajana haastavissa kysymyksissä liittyen rahoitusinstrumentteihin ja Treasury-toimintoihin.

Samankaltaisia aiheita Tilintarkastus

Konsulttiyhtiö EY:n koostamien alustavien tietojen mukaan jääkiekon SM-liigaseurojen yhteenlaskettu liikevaihto kaudella 2020–2021 oli 69 miljoonaa euroa. Liikevaihto jäi 39 prosenttia pienemmäksi kuin edellisellä kaudella. Seurat ovat kuitenkin onnistuneet sopeuttamaan talouttaan onnistuneesti. 

EY koostaa analyysia jääkiekon SM-liigajoukkueiden taloudellisesta tilanteesta kolmatta peräkkäistä vuotta. Tänään julkaistut tiedot ovat alustavia ennakkotietoja syys-lokakuun vaihteessa julkaistavasta Katsaus liigaseurojen taloudelliseen tilanteeseen -raportista. Raportti käsittelee SM-liigaseurojen ja SM-liiga Oy:n tilinpäätöstietoja kaudelta 2020–2021 sekä seurojen budjetteja tulevalle kaudelle.

Jääkiekon SM-liigaseurojen alustava yhteenlaskettu liiketulos kaudella 2020–2021 oli -8,9 miljoonaa euroa tappiollinen. Kausi pelattiin koronapandemian ja siihen liittyvien rajoitusten aikana.

”Jääkiekon SM-liigajoukkueiden liikevaihto romahti edelliseen kauteen verrattuna. Joukkueet ovat pystyneet jossain määrin kompensoimaan liikevaihdon pienentymistä valtion kustannustuilla, henkilöstökulujen sopeuttamisella sekä ottelutapahtumien kustannussäästöillä. Tilinpäätöstietojen perustella liigaseurat ovat sopeuttaneet talouttaan vallitsevissa olosuhteissa erittäin hyvin, niin, että pahin on pystytty välttämään ja seurat ovat pystyneet ylläpitämään toimintaansa”, sanoo Janne Aalto EY Suomen taloushallinnon neuvontapalveluista.

Edellisen, vuosina 2019–2020 pelatun kauden katkaisi keväällä 2020 alkanut koronapandemia. Kaudella liigaseurojen yhteenlaskettu liikevaihto oli 113 miljoonaa euroa ja liiketulos -3,5 miljoonaa euroa. Normaaleissa olosuhteissa pelatun kauden 2018–2019 yhteenlaskettu liikevaihto oli 116 miljoonaa euroa ja liiketulos 2,1 miljoonaa euroa voitollinen.

EY:n tiedot perustuvat seuroilta saatuihin alustaviin tilinpäätöstietoihin ja koskevat liigaseurojen konsernitilinpäätöksiä. 

EY:n koostama analyysi SM-liigajoukkueiden taloudellisesta tilanteesta, julkaistaan syys-lokakuun vaihteessa. Edellinen raportti, Katsaus liigaseurojen taloudelliseen tilanteeseen 2018/2019 ja 2019/2020, on ladattavissa EY:n verkkosivuilta.