Lehdistötiedote

13 lokak. 2022 Helsinki, FI

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun 10 finalistia on valittu

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun vuoden 2022 finaaliin on valittu 51 osallistujan joukosta 10 suomalaista kasvuyritystä.

Lehdistökontakti
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun vuoden 2022 finaaliin on valittu 51 osallistujan joukosta 10 suomalaista kasvuyritystä.

Entrepreneur Of the Year -kilpailu viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlaa Suomessa. Kilpailun voittajat selviävät 4. marraskuuta järjestettävässä gaalassa, jossa palkitaan pääsarjan voittajan lisäksi vuoden perheyrittäjä ja vuoden start-up-yrittäjä. Toista kertaa Suomessa jaetaan myös vuoden EY Tech -palkinto. Kilpailun voittaja edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailuissa, kesäkuussa 2023 järjestettävässä EY World Entrepreneur Of The Year -kilpailuissa.

”Jokainen finalisti on ansainnut paikkansa, sillä kaikki innostavat visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Viime vuodet ovat nostaneet yrittämisessä esiin kyvyn selvitä yllättävistä ja odottamattomista tilanteista, ja finalistimme ovat esimerkkejä resilienteistä toimijoista. Mutta finalisteissa kyse ei ole pelkästään selviämiskyvystä, vaan inspiraatiosta ja halusta tehdä merkityksellisiä asioita ja toimia vastuullisesti”, sanoo Juha Hilmola, Entrepreneur Of The Year -ohjelman johtaja.

Kilpailun voittajan valitsee EY:stä riippumaton tuomaristo, jota johtaa LT, kasvuyrittäjä ja hallitusammattilainen Leena Niemistö.

”Kaikkia finalistejamme yhdistää innostava yrittäjyystarina, jossa erityisen tärkeässä roolissa on vastuullisuus. Kokeneista yrityselämän ammattilaisista koostuva tuomaristomme on päässyt oppimaan myös paljon uutta tutustumalla näiden hienojen suomalaisten yritysten kasvutarinoihin”, kertoo Leena Niemistö.

Entrepreneur Of The Year 2022 -kilpailun finalistit

  • Hoiwa Oy
  • Lapland Hotels & Safaris
  • Leipomo Rosten Oy
  • Luoto & Company Oy
  • MV-Jäähdytys Oy
  • Neural DSP Technologies Oy
  • Premix Oy
  • Sievo Oy
  • Terapiatalo Noste Oy
  • Zoan Oy

Mikä on Entrepreneur Of The Year -kilpailu?

EY Entrepreneur Of The Year on maailman laajimmalle levinnyt yrittäjäkilpailu. Suomessa kilpailua on järjestetty vuodesta 2003 lähtien. Kilpailun voittaja edustaa Suomea vuotuisessa EY World Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailussa.

Voittajat valitsee riippumaton tuomaristo, joka arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti. Yrityksen strategian tulee erottua kilpailijoistaan, minkä lisäksi yritys kasvaa ja menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen.

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun voittajat palkitaan 4. marraskuuta järjestettävässä gaalassa Vanhalla ylioppilastalolla. Kilpailun kumppaneina toimivat Työeläkeyhtiö Elo, Mandatum ja Secto Automotive.