Lehdistötiedote

12 syysk. 2023 Helsinki, FI

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailussa mukana 55 suomalaisyritystä

EY Entrepreneur Of The Year -kasvuyrittäjäkilpailussa on mukana 55 suomalaisyritystä. Finalistit selviävät 10.10., ja Suomen voittaja valitaan 27.10.

Lehdistökontaktit
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Niina Afflecht

Brand, Marketing & Communications, EY Finland

Kaikki lähtee viestinnästä! Tavoitteenani on tehdä vaikuttavaa viestintää ja rakentaa kestäviä suhteita yrityksen ja sen sidosryhmien välille. Intohimona luonnossa liikkuminen ja hyvä ruoka.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Tilintarkastus- ja asiantuntijayritys EY:n vuosittain järjestämässä EY Entrepreneur Of The Year -kasvuyrittäjäkilpailussa on tänä vuonna mukana 55 suomalaisyritystä. Kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Suomen finalistit selviävät 10. lokakuuta, ja Suomen voittaja valitaan 27. lokakuuta järjestettävässä gaalassa.

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailu on maailman arvostetuin yrittäjäkilpailu. Se järjestettiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa vuonna 1986 ja nykyään siihen osallistuu tuhansia yrittäjiä yli 60 maassa. Suomessa kasvuyrittäjäkilpailu on järjestetty vuodesta 2003 lähtien ja siihen on osallistunut vuosien aikana yli tuhat suomalaista yritystä.  

”Haluamme kilpailun avulla tukea yrittäjyyttä ja korostaa kasvuyrittäjien suurta merkitystä Suomen hyvinvoinnin ja menestymisen rakentajina. Kilpailussa palkitaan vuosittain esikuvallisia yrittäjiä, joille ohjelma antaa ainutlaatuisen väylän vertaisoppimiseen, verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon”, kertoo EY Entrepreneur Of The Year -ohjelman johtaja, Partner Juha Hilmola

EY Entrepreneur Of The Year -titteliä voivat tavoitella yrittäjät, joiden yrityksen liikevaihto on yli 3,5 miljoonaa euroa, toiminta on kasvavaa ja kannattavaa, ja yritys työllistää vähintään kymmenen henkilöä. Perheyrityssarjan osallistujilta vaaditaan lisäksi yrityksen johdon olevan suvussa vähintään toisen sukupolven hallussa. Start-up-yrittäjille suunnatussa sarjassa osallistumiskriteereissä painottuvat joko nopea liikevaihdon kasvu tai yritysidean yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Tämän lisäksi palkitaan teknologia-alan voittaja EY Tech -kategoriassa. 

Tuomaristo arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti. Yrityksen strategian tulee erottua kilpailijoistaan, minkä lisäksi yritys kasvaa ja menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen. 

”Yrittäjillä on takanaan jo kolme haastavaa vuotta: ensin koronapandemian vuoksi ja sitten maailmanpoliittisen tilanteen aiheuttaman epävakaisuuden vuoksi. Tällaisena aikana on erityisen tärkeää nostaa esille kasvuyrittäjien suurta merkitystä yhteiskunnallemme. On aivan erityisen tärkeää juhlistaa sitä näkemystä ja työtä, jonka ansiosta yritys voi menestyä vaikeinakin aikoina”, Hilmola toteaa. 

Voittajan valitsee riippumaton tuomaristo 

Kilpailun voittajan valitsee EY:stä riippumaton tuomaristo. Vuoden 2023 kilpailussa monipuolista kokemusta eri toimialoilta edustavan tuomariston puheenjohtajana toimii LT, kasvuyrityssijoittaja ja hallitusammattilainen Leena Niemistö

Niemistön lisäksi tuomaristoon kuuluvat Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, hallitusammattilainen Mammu Kaario, Hakola Huonekalun toimitusjohtaja ja luova johtaja Annaleena Hakola, enkelisijoittaja Kim Väisänen, Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho, Aalto-yliopiston yrittäjämäisen ajattelun johtaja Kalle Airo, Icebreaker.vc:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Suonenlahti, Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola, Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki ja Normet Groupin hallituksen puheenjohtaja Aaro Cantell

 

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailu on maailman arvostetuin yrittäjäkilpailu. Se järjestettiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa vuonna 1986 ja nykyään siihen osallistuu tuhansia yrittäjiä yli 60 maassa. Suomessa kasvuyrittäjäkilpailu on järjestetty vuodesta 2003 lähtien ja siihen on osallistunut vuosien aikana yli tuhat suomalaista yritystä. 

”Haluamme kilpailun avulla tukea yrittäjyyttä ja korostaa kasvuyrittäjien suurta merkitystä Suomen hyvinvoinnin ja menestymisen rakentajina. Kilpailussa palkitaan vuosittain esikuvallisia yrittäjiä, joille ohjelma antaa ainutlaatuisen väylän vertaisoppimiseen, verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon”, kertoo EY Entrepreneur Of The Year -ohjelman johtaja, Partner Juha Hilmola. 
 
EY Entrepreneur Of The Year -titteliä voivat tavoitella yrittäjät, joiden yrityksen liikevaihto on yli 3,5 miljoonaa euroa, toiminta on kasvavaa ja kannattavaa, ja yritys työllistää vähintään kymmenen henkilöä. Perheyrityssarjan osallistujilta vaaditaan lisäksi yrityksen johdon olevan suvussa vähintään toisen sukupolven hallussa. Start-up-yrittäjille suunnatussa sarjassa osallistumiskriteereissä painottuvat joko nopea liikevaihdon kasvu tai yritysidean yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Tämän lisäksi palkitaan teknologia-alan voittaja EY Tech -kategoriassa. 
 
Tuomaristo arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti. Yrityksen strategian tulee erottua kilpailijoistaan, minkä lisäksi yritys kasvaa ja menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen.

”Yrittäjillä on takanaan jo kolme haastavaa vuotta: ensin koronapandemian vuoksi ja sitten maailmanpoliittisen tilanteen aiheuttaman epävakaisuuden vuoksi. Tällaisena aikana on erityisen tärkeää nostaa esille kasvuyrittäjien suurta merkitystä yhteiskunnallemme. On aivan erityisen tärkeää juhlistaa sitä näkemystä ja työtä, jonka ansiosta yritys voi menestyä vaikeinakin aikoina”, Hilmola toteaa. 
 
Voittajan valitsee riippumaton tuomaristo 
 
Kilpailun voittajan valitsee EY:stä riippumaton tuomaristo. Vuoden 2023 kilpailussa monipuolista kokemusta eri toimialoilta edustavan tuomariston puheenjohtajana toimii LT, kasvuyrityssijoittaja ja hallitusammattilainen Leena Niemistö. 
 
Niemistön lisäksi tuomaristoon kuuluvat Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, hallitusammattilainen Mammu Kaario, Hakola Huonekalun toimitusjohtaja ja luova johtaja Annaleena Hakola, enkelisijoittaja Kim Väisänen, Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho, Aalto-yliopiston yrittäjämäisen ajattelun johtaja Kalle Airo, Icebreaker.vc:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Suonenlahti, Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola, Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki ja Normet Groupin hallituksen puheenjohtaja Aaro Cantell. 
 
Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun osallistujat 2023:

 
 
 
 
 
 

Airfi Oy AB

 
 
 
 
 

Beautyko Import Oy

 
 
 
 
 

Biisoni Group Oy

 
 
 
 
 

City Digital Oy

 
 
 
 
 

Dobbelgänger Oy

 
 
 
 
 

Duell Oyj

 
 
 
 
 

Elosen Konditoria Oy

 
 
 
 
 

Enmac Oy

 
 
 
 
 

EVA Solutions Group Oy

 
 
 
 
 

FabPatch Oy

 
 
 
 
 

Finn-Korkki Oy

 
 
 
 
 

FREE-Laskutus Oy

 
 
 
 
 

Genelec Oy

 
 
 
 
 

GOS Group Oyj

 
 
 
 
 

Grundium Oy

 
 
 
 
 

Heltti Oy

 
 
 
 
 

Huld Oy

 
 
 
 
 

iLOQ Oy

 
 
 
 
 

Islet Group Oy

 
 
 
 
 

Jokipiin Pellava Oy

 
 
 
 
 

Laitex Oy

 
 
 
 
 

Laitila Coating Oy

 
 
 
 
 

Lapuan Kankurit Oy

 
 
 
 
 

Leimet Oy

 
 
 
 
 

Lumeton Oy

 
 
 
 
 

Luxury Action Oy

 
 
 
 
 

M. Jordan Oy

 
 
 
 
 

Mangrove Yhtiöt Oy

 
 
 
 
 

Maxi Laser Ab Oy

 
 
 
 
 

Meijou Oy

 
 
 
 
 

Metacore Games Oy

 
 
 
 
 

Moontalk Oy

 
 
 
 
 

Naulankanta Geo & Building Oy

 
 
 
 
 

NBI Nordic Beauty Import Oy

 
 
 
 
 

Kalaneuvos Oy

 
 
 
 
 

One Click LCA Ltd

 
 
 
 
 

Peruna & Co. Oy

 
 
 
 
 

Pro-Tot Oy

 
 
 
 
 

Reagle Oy

 
 
 
 
 

Skyfora Oy

 
 
 
 
 

Spacent Oy

 
 
 
 
 

Sparal Oy

 
 
 
 
 

Stalatube Oy

 
 
 
 
 

Staria Oyj

 
 
 
 
 

Suomen Aurinkotekniikka Oy

 
 
 
 
 

Suomen Kovabetoni Oy

 
 
 
 
 

The Extravagant Company Oy Ltd

 
 
 
 
 

Tuohex Capital Oy

 
 
 
 
 

Valco Oy

 
 
 
 
 

Vieser Oy

 
 
 
 
 

Vincit Oyj

 
 
 
 
 

Wetteri Oyj

 
 
 
 
 

Winestate Oy

 
 
 
 
 

Wippii Work Oy

 
 
 
 
 

Woodnotes Oy

Vuoden 2023 kilpailun finalistit julkaistaan 10. lokakuuta ja voittaja palkitaan Helsingissä 27. lokakuuta 2023 järjestettävässä kutsuvierasjuhlagaalassa. 
 
EY Entrepreneur of the Year -kilpailun järjestää tilintarkastus- ja asiantuntijayritys EY. Vuoden 2023 kilpailun kumppaneina toimivat Danske Bank, Työeläkeyhtiö Elo ja Secto Automotive.

Suomen kilpailun on vuosien varrella voittanut esimerkiksi Marimekon Kirsti Paakkanen, PonssenJuha Vidgren ja Supercellin Ilkka Paananen. Vuoden 2022 EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun voitti Neural DSP:nDouglas Castro. Suomen kilpailun voittaja edustaa Suomea vuosittain kesäkuussa järjestettävässä EY World Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailussa.

 
Lisätietoja kilpailusta: EY Entrepreneur Of The Year

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun osallistujat 2023:

Airfi Oy AB Maxi Laser Ab Oy
Beautyko Import Oy Meijou Oy
Biisoni Group Oy Metacore Games Oy
City Digital Oy Moontalk Oy
Dobbelgänger Oy Naulankanta Geo & Building O
Duell Oyj NBI Nordic Beauty Import Oy
Elosen Konditoria Oy Kalaneuvos Oy
Enmac Oy One Click LCA Ltd
EVA Solutions Group Oy Peruna & Co. Oy
FabPatch Oy Pro-Tot Oy
Finn-Korkki Oy Reagle Oy
FREE-Laskutus Oy Skyfora Oy
Genelec Oy Spacent Oy
GOS Group Oyj Sparal Oy
Grundium Oy Stalatube Oy
Heltti Oy Staria Oyj
Huld Oy Suomen Aurinkotekniikka Oy
iLOQ Oy Suomen Kovabetoni Oy
Islet Group Oy The Extravagant Company Oy Ltd
Jokipiin Pellava Oy Tuohex Capital Oy
Laitex Oy Valco Oy
Laitila Coating Oy Vieser Oy
Lapuan Kankurit Oy Vincit Oyj
Leimet Oy Wetteri Oyj
Lumeton Oy Winestate Oy
Luxury Action Oy Wippii Work Oy
M. Jordan Oy Woodnotes Oy
Mangrove Yhtiöt Oy  

 

Vuoden 2023 kilpailun finalistit julkaistaan 10. lokakuuta ja voittaja palkitaan Helsingissä 27. lokakuuta 2023 järjestettävässä kutsuvierasjuhlagaalassa. 

EY Entrepreneur of the Year -kilpailun järjestää tilintarkastus- ja asiantuntijayritys EY. Vuoden 2023 kilpailun kumppaneina toimivat Danske Bank, Työeläkeyhtiö Elo ja Secto Automotive. 

Suomen kilpailun on vuosien varrella voittanut esimerkiksi Marimekon Kirsti Paakkanen, Ponssen Juha Vidgren ja Supercellin Ilkka Paananen. Vuoden 2022 EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun voitti Neural DSP:n Douglas Castro. Suomen kilpailun voittaja edustaa Suomea vuosittain kesäkuussa järjestettävässä EY World Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailussa. 

Lisätietoja kilpailusta: EY Entrepreneur Of The Year