Lehdistötiedote

21 maalisk. 2024

Kasvuyrittäjäkilpailu EY Entrepreneur Of The Year etsii vuoden kasvuyrittäjää

Kasvuyrittäjäkilpailu EY Entrepreneur Of The Year on avannut vuoden 2024 kilpailukauden ilmoittautumisille. Kansainvälistä kilpailua on järjestetty Suomessa jo yli 20 vuoden ajan.

Lehdistökontaktit
Juha Hilmola

Partner, Growth Markets, Audit, EY Finland

Kokenut, käytännönläheinen ja asiakkaille omistautuva tilintarkastaja, joka löytää olennaisuudet ja jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Niina Afflecht

Brand, Marketing & Communications, EY Finland

Kaikki lähtee viestinnästä! Tavoitteenani on tehdä vaikuttavaa viestintää ja rakentaa kestäviä suhteita yrityksen ja sen sidosryhmien välille. Intohimona luonnossa liikkuminen ja hyvä ruoka.

Lotta Hjerppe

EY Entrepreneur Of The Year Program Manager, Brand, Marketing & Communications, EY Finland

Tehtäväni on ylläpitää ja kehittää Suomen parasta yrittäjäkilpailua- ja verkostoa. Vapaa-ajalla intohimoni on muodostelmaluistelu ja elämästä nautiskelu.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Kasvuyrittäjäkilpailu EY Entrepreneur Of The Year on avannut vuoden 2024 kilpailukauden ilmoittautumisille. Kansainvälistä kilpailua on järjestetty Suomessa jo yli 20 vuoden ajan.

Tilintarkastus- ja asiantuntijayritys EY:n vuosittain järjestämässä kilpailussa palkitaan menestyneitä yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan.

”EY Entrepreneur Of The Year on maailman laajimmalle levinnyt kasvuyrittäjäkilpailu. Kilpailuun on osallistunut vuosien aikana yli tuhat suomalaista yritystä. Haluamme kilpailun avulla tukea yrittäjyyttä ja korostaa kasvuyrittäjien suurta merkitystä Suomen hyvinvoinnin ja menestymisen rakentajina. Kilpailussa palkitaan vuosittain esikuvallisia yrittäjiä, joille ohjelma antaa ainutlaatuisen väylän vertaisoppimiseen, verkostoitumiseen ja ajatusten vaihtoon – sekä paljon näkyvyyttä”, kertoo EY Entrepreneur Of The Year -ohjelman johtaja Juha Hilmola.

Suomen kilpailun on vuosien varrella voittanut esimerkiksi Marimekon Kirsti Paakkanen, Ponssen Juha Vidgren ja Supercellin Ilkka Paananen. Vuoden 2023 EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun voittivat oululaisen iLOQin Heikki Hiltunen ja Mika Pukari.

Voittajan valitsee riippumaton tuomaristo

Kilpailun voittajan valitsee EY:stä riippumaton tuomaristo. Vuoden 2024 kilpailussa monipuolista kokemusta eri toimialoilta edustavan tuomariston puheenjohtajana jatkaa LT, kasvuyrittäjä ja hallitusammattilainen Leena Niemistö.

Niemistön lisäksi tuomaristoon kuuluvat Reima Groupin hallituksen puheenjohtaja Elina Björklund, hallitusammattilainen Mammu Kaario, enkelisijoittaja Kim Väisänen, Rukakeskuksen ja Aho Groupin hallituksen puheenjohtaja Ville Aho, Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola, Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki, Normet Groupin hallituksen puheenjohtaja Aaro Cantell, Icebreaker.vc:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Suonenlahti, Aalto-yliopiston yrittäjyyshenkisen ajattelun johtaja Kalle Airo sekä uudet jäsenet Maki.vc:n perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Kivimäki sekä iLOQin toimitusjohtaja Heikki Hiltunen.

Vuoden 2024 kilpailun ilmoittautuminen on avautunut

EY Entrepreneur Of The Year -titteliä voivat tavoitella yrittäjät, joiden yrityksen liikevaihto on yli 3,5 miljoonaa euroa, toiminta on kasvavaa ja kannattavaa, ja yritys työllistää vähintään kymmenen henkilöä.

Perheyritys-sarjan osallistujilta vaaditaan lisäksi yrityksen johdon olevan suvussa vähintään toisen sukupolven hallussa. Start-up-yrittäjille suunnatun sarjan osallistumiskriteereissä painottuvat joko nopea liikevaihdon kasvu tai yritysidean yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Neljättä kertaa Suomessa jaetaan myös vuoden EY Tech -palkinto.

Tuomaristo arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti. Yrityksen strategian tulee erottua kilpailijoistaan, minkä lisäksi yritys kasvaa ja menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen.
 
Vuoden 2024 kilpailun finalistit julkaistaan 10. lokakuuta ja voittaja palkitaan 8. marraskuuta 2024 järjestettävässä kutsuvierasgaalassa Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Kilpailun voittaja edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailuissa, kesäkuussa 2025 järjestettävässä EY World Entrepreneur Of The Year -kilpailuissa.

Vuoden 2024 kilpailun kumppaneina toimivat Danske Bank, Työeläkeyhtiö Elo ja Secto Automotive.
 

Lisätietoja kasvuyrittäjäkilpailusta: EY Entrepreneur Of The Year