Lehdistötiedote

10 huhtik. 2024 Helsinki, FI

Yhä useampi suomalainen nuori aikuinen omistaa kryptovaluuttaa

EY:n ja K33 Researchin kyselyn mukaan 300 000 suomalaista, 7 prosenttia yli 18 vuotiaasta suomalaisväestöstä omistaa jonkinlaista digitaalista valuuttaa.

Lehdistökontaktit
Reino Hyvärinen

Partner, Head of Law, EY Finland

Juridisten, teollisten, liiketoiminnallisten ja kaupallisten toimintojen erinomainen hallinta, jota hyödynnän yhteensovittaessani asiakkaiden strategioita ja tarpeita toteutuskelpoisiksi hankkeiksi.

Niina Afflecht

Brand, Marketing & Communications, EY Finland

Kaikki lähtee viestinnästä! Tavoitteenani on tehdä vaikuttavaa viestintää ja rakentaa kestäviä suhteita yrityksen ja sen sidosryhmien välille. Intohimona luonnossa liikkuminen ja hyvä ruoka.

Samankaltaisia aiheita Lakipalvelut Veropalvelut Konsultointi

Konsulttiyhtiö EY:n ja K33 Research -kryptovaluuttatutkimusyrityksen tekemän kyselyn mukaan 300 000 suomalaista, 7 prosenttia yli 18 vuotiaasta suomalaisväestöstä omistaa jonkinlaista digitaalista valuuttaa.

Tätä trendiä ovat pääosin vauhdittaneet nuoret aikuiset, joiden osuus suomalaisten kryptovaluutan omistajista on kaksikolmasosaa. Lisäksi on havaittavissa erityisesti miesten aktiivisuutta. Tutkimus osoittaa, että miehet omistavat kryptovaluuttaa kolme kertaa todennäköisemmin kuin naiset.

”Kryptovaluutat nousivat suosioon pandemian aikana ja kiinnostus niitä kohtaan Suomessa on nyt ennennäkemättömän suurta. Kryptovaluutan hinnat ovat herättäneet yleisön huomion, ja yli 60 prosenttia suomalaisista kryptovaluutan omistajista on hypännyt mukaan vasta vuoden 2019 jälkeen”, sanoo norjalainen Tax & Law:n partneri Mads Ribe EY:ltä.

Kysely avaa myös tulevaisuuden näkymiä: yli miljoona suomalaista eli lähes neljännes maan aikuisväestöstä, saattaa omistaa kryptovaluuttaa seuraavan vuosikymmenen aikana.

”Huomioiden erityisesti nuorten aikuisten positiivisen vastaanoton ja nopean sopeutumisen kryptovaluuttoihin, odotamme jopa kolminkertaista kasvua seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tämä on selvä merkki monipuolisesta sijoituskulttuurista. Institutionaalisten sijoittajien ja sääntelijöiden tulisi ottaa tämä huomioon sinä vuonna, jolloin EU:n kryptovarojen markkinasääntely (MiCAR) tulee voimaan”, Mads Ribe jatkaa.

Kyselyyn vastasi yhteensä 4000 henkilöä Pohjoismaissa ja tämä on ensimmäinen kerta, kun kysely toteutettiin Suomessa. EY ja K33 Research ovat toteuttaneet tutkimusta jo usean vuoden ajan Norjassa. Pohjoismainen raportti julkaistaan torstaina 11. huhtikuuta 2024.

Tutustu raporttiin: Nordic Crypto Adoption Survey 2024