Lehdistötiedote

13 syysk. 2022 Helsinki, FI

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailussa mukana 51 suomalaisyritystä

Suomen finalistit selviävät 12. lokakuuta, ja Suomen voittaja valitaan 4. marraskuuta järjestettävässä gaalassa.

Lehdistökontakti
Niina Afflecht

Brand, Marketing & Communications, EY Finland

Kaikki lähtee viestinnästä! Tavoitteenani on tehdä vaikuttavaa viestintää ja rakentaa kestäviä suhteita yrityksen ja sen sidosryhmien välille. Intohimona luonnossa liikkuminen ja hyvä ruoka.

Samankaltaisia aiheita EY Entrepreneur Of The Year Kasvu

Konsulttiyhtiö EY:n vuosittain järjestämässä EY Entrepreneur Of The Year -kasvuyrittäjäkilpailussa on tänä vuonna mukana 51 suomalaisyritystä. Kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. Suomen finalistit selviävät 12. lokakuuta, ja Suomen voittaja valitaan 4. marraskuuta järjestettävässä gaalassa. 

Suomessa EOY-kilpailu on järjestetty vuodesta 2003 lähtien. Suomen kilpailun voittaja edustaa Suomea vuotuisessa EY World Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailussa.

”Maailman suurin kasvuyrityskilpailu EOY viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlaa Suomessa. On hienoa, että kilpailu jatkaa suosiotaan. Hienoa on myös se, miten monet yrittäjät painottavat nykyään toiminnassaan vastuullisuutta; se on tänä vuonna myös kilpailukautemme teema”, sanoo Juha Hilmola, EY Entrepreneur Of The Year -ohjelman johtaja.

Suomen kilpailun pääsarjan voittoa ja Suomen EY Entrepreneur Of The Year -titteliä voivat tavoitella yrittäjät, joiden yrityksen liikevaihto on yli 3,5 miljoonaa euroa, toiminta on kasvavaa ja voitollista, ja yritys työllistää vähintään kymmenen henkilöä. Perheyritys-sarjan osallistujilta vaaditaan lisäksi yrityksen johdon olevan suvussa vähintään toisen sukupolven hallussa. Start-up-yrittäjille suunnatussa sarjassa painottuvat joko nopea liikevaihdon kasvu tai yritysidean yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Toista kertaa Suomen kilpailun historiassa myönnetään myös EY Tech -palkinto.

Voittajat valitsee tuomaristo, joka arvioi ehdokkaita kilpailun kansainvälisen kriteeristön mukaisesti. Voittajayrittäjällä tulee olla vankka arvopohja ja hänen tulee johtaa yritystään esimerkillisesti. Yrityksen strategian tulee erottua kilpailijoistaan, minkä lisäksi yritys kasvaa ja menestyy markkinallaan sekä luo arvoa sidosryhmilleen.

”Yrittäjillä on takanaan jo pari haastavaa vuotta: ensin koronapandemian vuoksi ja nyt maailmanpoliittisen tilanteen aiheuttamien vaikeuksien vuoksi. Tällaisena aikana on erityisen tärkeää nostaa esille kasvuyrittäjien suurta merkitystä yhteiskunnallemme. On aivan erityisen tärkeää juhlistaa sitä näkemystä ja työtä, jonka ansiosta yritys voi menestyä vaikeinakin aikoina”, Hilmola toteaa.

Voittajan valitsee kokenut tuomaristo

EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun finalistit julkaistaan 12. lokakuuta ja voittajat palkitaan
4. marraskuuta järjestettävässä gaalassa. Tuomaristo palkitsee pääsarjan voittajan lisäksi vuoden perheyrittäjän ja vuoden start-up-yrittäjän. 

Kilpailun voittajan valitsee EY:stä riippumaton tuomaristo, jota johtaa LT, kasvuyrittäjä ja hallitusammattilainen Leena Niemistö.

Monipuolista kokemusta ja osaamista edustavaan tuomaristoon kuuluvat Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund, hallitusammattilainen Mammu Kaario, Hakola Huonekalun toimitusjohtaja ja luova johtaja Annaleena Hakola, enkelisijoittaja Kim Väisänen, Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho, Vaisalan hallituksen puheenjohtaja Raimo Voipio, Aalto-yliopiston strategisen johtamisen professori Robin Gustafsson, Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola ja Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki. 

Suomen EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun osallistujat 2022

Adventure Club

Luxury Action Oy

Alvar Pet Oy

Manna Insect Oy

Bou Oy

M-Files Oy

Cityvarasto Oyj

Miltton Group Oy

Cloud2 Oy

MT Mediateko Oy

Coinmotion Oy

MV-Jäähdytys Oy

Critical Force Oy

Neural DSP Technologies Oy

Despro Engineering Oy

Noiseless Acoustics Oy

Drop Design Pool Oy

Nord Raudoitus Oy

eBrands Global Oy

Nordic Sports Brands Oy

Ficolo Oy

North European Invest Oy

Finders Seekers Oy

Premix Oy

Fluxio isännöinti Oy

Relicomp Oy

Granite Devices Oy

Saintex Oy

Gubbe Sydänystävä Oy

Sievo Oy

Havi Oy

Sijoitusasunnot.com Group Oyj

Hoiwa Oy

Silo AI Oy

Hot Wings Oy

Spinverse Group Oy

Hoxhunt Oy

Sympa Oy

Integrata Oy

Terapiatalo Noste Oy

IQM Finland Oy

Terveytesi Palvelut Oy

Jobilla Oy

Unikie Oy

Järvileasing Oy

Vainu.io Software Oy

Kaiko Clothing Company Oy

Witted Megacorp Oyj

Leipomo Rosten Oy

Zoan Oy

Luoto & Company Oy

 

Suomessa EY Entrepreneur Of The Year -kilpailun kumppaneina toimivat Työeläkeyhtiö Elo, Mandatum ja Secto Automotive.

Lisätietoja kilpailusta: EY Entrepreneur Of The Year