Lehdistötiedote

11 huhtik. 2019 Helsinki, FI

Pitkän linjan teknologiaosaajat vahvistavat EY:n digikyvykkyyksiä

EY:n Suomen teknologiaosaaminen on saanut viimeisen reilun puolen vuoden aikana aimo vahvistuksen, kun vaikuttavat urat teknologiamaailmassa tehneet Roope Hyöky, Riku Piipari ja Teemu Nymander aloittivat Advisory-konsultointipalveluissa partnereina.

Lehdistökontakti
Mikko Äijälä

EY Finland, Nordic Strategy and Transactions, Managing Partner

EY Suomen toimitusjohtaja sekä pohjoismaisen yritysjärjestely -yksikön vetäjä. Kokenut yrityskauppa-ammattilainen. Kolmen pojan isä ja innokas triathlonisti.

Samankaltaisia aiheita Konsultointi Digitaalisuus

EY:n Suomen teknologiaosaaminen on saanut viimeisen reilun puolen vuoden aikana aimo vahvistuksen, kun vaikuttavat urat teknologiamaailmassa tehneet Roope Hyöky, Riku Piipari ja Teemu Nymander aloittivat Advisory-konsultointipalveluissa partnereina.

Teknologiarekrytoinnit saavat jatkoa elokuussa 2019, jolloin EY:n riveihin liittyy Suomen BOX-liiketoiminnan vetäjänä aloittava Petri Salo. EY:n BOX-liiketoiminta tarjoaa etenkin digitalisaatioon ja innovaatioihin keskittyvää strategiakonsultointia ja on osa EY:n globaalia strategiakonsultoinnin brändiä Parthenonia. Tämän lisäksi Salo tulee vastaamaan data-lähtöisen strategiakonsultoinnin kehittämisestä osana BOX:n kansainvälistä palvelukokonaisuutta.

Tällä nelikolla on useamman vuosikymmenen työkokemus vaativista ja uraa uurtavista teknologia- ja digitalisaatiohankkeista muun muassa IBM:n, Accenturen, Deloitten ja PwC:n palveluksessa. Heillä on ollut sormensa pelissä niin julkisen terveydenhuoltoalan teknologiauudistuksessa kuin globaalin listayhtiön Internet-of-Things -transformaation käynnistämisessä ja vetämisessä.

”Teknologisten ja digitaalisten kyvykkyyksiemme kehittäminen on ollut meille selkeä painopistealue, jota nämä huippurekrytoinnit täydentävät. Olemme myös tehostaneet ja uudelleenjärjestelleet toimintaamme sisäisesti, jotta pystyisimme nopeuttamaan digitaalisuuden tuomien mahdollisuuksien hyödyntämistä yli liiketoimintarajojen ja suoraan asiakasrajapinnassa”, sanoo EY:n Suomen toimitusjohtaja Mikko Äijälä.

Huomio hypeä syvemmälle

Teknologian hyödyntämiseen ja mahdollisuuksiin liittyy tänä päivänä paljon hypetystä. Hyöky, Piipari ja Nymander korostavat kaikki eri teknologioiden tuntemisen lisäksi myös huolellista paneutumista, analyyttista otetta ja realiteettien huomioimista.

”Markkinassa on kova hype digitaalisuuden ja eritoten digitaalisen transformaation suhteen. Suuri osa suomalaisista yrityksistä käsittelee aihealuetta liiankin suppeasti. Mielestäni se on osa laajempaa liiketoiminnan sekä yrityskulttuurin transformaatiota, ei vain yksittäisten tuotteiden tai palveluiden muuttamista digitaaliseksi teknologioiden avulla. Teknologia on vain ja ainoastaan tukeva ja auttava väline. Hypen ja markkinapaineen alla lähdetään monesti toimimaan ilman selkeitä tavoitteita ja ymmärtämättä, että muutosprosessi on usein vaativa ja vie aikaa”, aloittaa Piipari.

”Uudet teknologiat eivät yksinään tuo suurta lisäarvoa, vaan ne pitää osata kytkeä osaksi laajempaa kokonaisuutta. Tässä näen ison haasteen kaikilla yrityksillä – miten erottaa hypestä toteuttamiskelpoiset mahdollisuudet ja hahmottaa, mitä missäkin vaiheessa voidaan toteuttaa. Tarvitaanko tekoälyä, vai riittäkö kehittynyt analytiikka? Millä osa-alueilla robotiikkaa kannattaa hyödyntää? Tai mikä on juuri tietyn toimialan isoin potentiaali blockchainin hyödyntämisessä?”, kertoo Nymander.

Myös datan pilkkomisesta ja hyödyntämisestä puhutaan nykyään paljon.

”Miten tehdä kerätyllä datalla sitten uutta liiketoimintaa tai miten sen voi muuten kääntää konkreettiseksi business-hyödyksi? Tässäkin täytyisi pitää mielessä perusasiat: laittaa käyttäjäkokemus ja asiakastuntemus keskiöön ja miettiä, miten he pystyvät tuotteita hyödyntämään”, Hyöky jatkaa.

Salo korostaa digitalisaation vaikuttavan myös strategiakonsultointiin.

”Digitalisaatio on muuttanut eri toimialojen liiketoimintamalleja perustavanlaatuisesti. Strategiakonsultoinnin on päivityttävä sen mukaisesti. Uskon, että yhdistämällä EY:n globaalin toimialaosaamisen moderniin data-lähtöiseen strategiakonsultointin kykenemme auttamaan asiakkaitamme vangitsemaan ennennäkemättömiä liiketoimintamahdollisuuksia. Ja koska data on arvokkaampaa toisen datan seurassa, tulemme tekemään sen lähtökohtaisesti mittakaavassa ja globaalisti”, Salo kertoo.

Miksi juuri EY?

”EY on arvostettu yritys, jolla on uskomaton määrä osaamista ja referenssejä globaalisti. Haluan omassa roolissani auttaa asiakkaitamme hyödyntämään maailmalla testattuja uusia ratkaisumalleja ja näin saamaan uskottavia hyötyjä”, Nymander kertoo.

”Kuten Teemu mainitsikin, EY:llä on vahva brändi sekä uskomaton määrä osaamista asiakkaidemme agendalla olevista ajankohtaisista aihioista ja uskon, että olemme todella hyvin positioituneet toimimaan asiakkaidemme strategisena kumppanina isoissakin muutoksissa. Henkilökohtaisesti laitan myös paljon painoarvoa innovaatioita kannustavalle yrityskulttuurille ja mahdollisuudelle toimia toimialariippumattomasti”, Piipari jatkaa. 

Samoilla linjoilla on myös Hyöky. EY:n määrätietoinen panostus digitalisaatioon, hyvä tausta, globaali läsnäolo ja teknologiaosaamiseen yhdistynyt syvällinen business-osaaminen nähdään vahvuutena ja kilpailuetuna.

”Tänne on ollut helppo tulla. Toki on ottanut oman aikansa, kun on tutustunut kymmeniin kollegoihin sekä Suomessa että ulkomailla, perehtynyt tekemiseemme ja asiantuntemukseemme ja tavannut asiakkaita, mutta ilahduttavaa on ollut huomata, kuinka laajaa ja monipuolista osaamista EY:ltä löytyy”, sanoo Hyöky.