Pressemelding

9 jun. 2023

Doris Hsu er verdensmester i verdiskaping

EY World Entrepreneur Of The Year er verdens fremste utmerkelse for entreprenører, og 8. juni vant Doris Hsu den ettertraktede tittelen.

Pressekontakt
Ina K. Rosenberg

Partner, Assurance, Leder Financial Accounting Advisory Services (FAAS) i Bergen, Nasjonal leder av EY Entrepreneur Of The Year, EY Norge

Stor glede av å arbeide sammen med vekstskapere og bistå med løsninger, forenkling og kunnskap innen regnskap og rapportering. Har tre barn og to hunder og liker å være både til sjøs og til fjells.

Veronica Hagelid

Marketing Manager, EY Entrepreneur Of The Year Program Manager, EY Norge

Jeg heier på vekstskaperne i samfunnet! Det er de som ser og tror på muligheter ingen andre griper fatt i, som får det til. Privat liker jeg meg på fjellet og ved sjøen, gjerne med ski og sykkel.

Relaterte temaer EY Entrepreneur Of The Year

I konkurranse med 45 nasjonale vinnerne fra hele verden ble Doris Hsu, styreleder og CEO i GlobalWafers Co., Ltd i Taiwan, kåret til EY World Entrepreneur Of The Year 2023 torsdag 8. juni. Norge var representert ved Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.

- Jeg er beæret over å motta denne prestisjefylte utmerkelsen. Det er en underrepresentasjon av kvinnerlige ledere, særlig i høyteknologisk industri, og denne prisen viser at uansett kjønn kan enhver lykkes.  Jeg er så stolt av mitt fantastiske team hos GlobalWafers og takknemmelig for alle som har hjulpet og inspirert meg gjennom denne reisen”, sa Doris Hsu fra scenen i Monaco da hun mottok trofeet som synlig bevis på at hun er årets EY World Entrepreneur Of The Year-vinner.

GlobalWafers er et taiwansk tech-produksjonsselskap, som utvikler og produserer avanserte og skreddersydde silisiumskiver. Virksomheten er lokalisert i 17 land på tre kontinenter, og de er verdens tredje største silisiumwaferprodusent. Produktene er integrert i nesten alle teknologier i det moderne samfunnet, og akselererer digital transformasjon globalt.

Doris Hsu ble tildelt "Excellent CEO" av Taiwan Professional Management Association i 2016. Hun ble oppført i "Women to Watch in Asian Tech" av Nikkei Asia i 2018, og i "Asia's Power Businesswomen in 2022" og "50 Over 50 in 2023" av Forbes.

Snøhetta Norges finalist

–  Snøhetta handler om fellesskapet og skaperkraften til 400 ansatte fra mer enn 40 nasjonaliteter. Jeg er stolt over hva vi får til sammen, og ikke minst at vi nådde helt til finalen i Monaco, sier den norske finalisten fra Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen.

Bærekraft ble trukket frem av den nasjonale juryen, da Thorsen og Snøhetta vant Norgesfinalen i februar.

– Bærekraft på alle nivå er i kjernen av valgene vi tar, og er også sentralt når vi måler effekten av prosjektene over tid. Som for eksempel CO2-reduksjon på Times Square, økning av marinbiologisk mangfold under operaen i Oslo og likestilling mellom kjønnene i arbeidslivet ved nasjonalbiblioteket i Alexandria,  sier Thorsen.

– Snøhetta, som er en anerkjent global aktør fra et relativt lite land, har virkelig klart å gjøre seg bemerket internasjonalt, og her på verdensfinalen har de representert Norge på en fantastisk måte. Selv om vi ikke nådde helt til topps har vi all grunn til å være stolt av den dyktige finalisten fra Norge, sier Ina K. Rosenberg, partner i EY og leder for EY Entrepreneur Of The Year i Norge.

Snøhetta er en verdenskjent virksomhet innen arkitektur, landskapsarkitektur, interiør, produktdesign og grafisk og digital design. I tillegg til hovedkontoret i Oslo, har virksomheten kontorstudioer i Australia, Kina, USA, Frankrike og Østerrike.