Pressemelding

5 apr. 2023

Svindelforsøk med EY’s navn og merkevare – vi ber kunder være på vakt

Vi er gjort oppmerksom på at noen har benyttet EY’s navn og merkevare i svindelforsøk mot kunder av EY. Situasjonen er politianmeldt.

Pressekontakt
Frithjov Angel Nerby

PR- og kommunikasjonssjef, EY Norge

Skaper positiv endring gjennom strategisk kommunikasjon og gode historier. Bruker helst fritiden på kjøkkenet, med progrock på platespilleren.

Relaterte temaer Rådgivning Assurance

Vi er gjort oppmerksom på at noen ved gjentatte anledninger har benyttet EYs navn og merkevare i svindelforsøk mot kunder av EY. Svindelforsøkene oppstår typisk kort tid etter at selskapene har registrert en endring i foretaksregisteret. Situasjonen er politianmeldt.

Svindlerne har tatt kontakt via telefon og utgitt seg for å være fra EY. Kunden blir deretter bedt om å godkjenne papirer via bank-ID over telefon. Vi erfarer at svindlerne har god kjennskap til virksomheten. De ringer fra norske nummer og snakker norsk. Vi er kjent med at andre har vært gjenstand for liknende svindelforsøk tidligere.

Nå ber vi alle våre kunder være ekstra varsomme. EY har rutiner for sikker innhenting av informasjon fra kunder, og disse kommuniseres til kunden fra kundeteamet. Vi ber derfor våre kunder være særlig på vakt og ikke gi fra seg sensitiv informasjon til personer de ikke kjenner, selv om de sier de representerer EY.

Vi vil understreke at EY aldri vil:

  • Ringe en kunde og be dem signere med bank-ID over telefon.
  • Be om passord eller fullmakter fra en kunde over telefon.

Ved den minste mistanke ber vi våre kunder ta direkte kontakt med sin ansvarlige kundekontakt i EY.
Alle andre henvendelser som gjelder ovennevnte kan rettes til kommunikasjonssjef, Frithjov Nerby