Pressemelding

12 okt. 2023

KI-plattformen EY.ai er lansert

EY investerer 1,4 milliarder amerikanske dollar i en ny, enhetlig KI-plattform.

Pressekontakt
Andreas R. K. Jacobsen

Pressekontakt, EY Norge

Liker å ha mange jern i ilden, sykkelentusiast på hobbynivå og glad i hjembyen Kristiansand.

EY investerer 1,4 milliarder amerikanske dollar i en ny, enhetlig KI-plattform.

EY kunngjør lanseringen av kunstig intelligens-plattformen EY.ai, etter en investering på 1,4 milliarder amerikanske dollar.

  • EYs investering har dannet grunnlaget for lanseringen av EY.ai, en ny, enhetlig plattform som hjelper organisasjoner med å trygt ta i bruk kunstig intelligens (KI).
  • Plattformen er utviklet i løpet av de siste 18 månedene, og kombinerer omfattende forretningserfaring med KI-integrert i EYs teknologiplattformer og løsninger.
  • Lanseringen av EY.ai inkluderer EYQ, en stor språkmodell, i tillegg til opplæring i KI og utvikling for EY-medarbeidere.

EY Global kunngjør lanseringen EY.ai, en enhetlig plattform som bringer sammen menneskelige evner og kunstig intelligens (KI), for å hjelpe kunder med å transformere virksomheten sin, gjennom trygg og ansvarlig bruk av KI. EY.ai utnytter ledende EY-teknologiplattformer og KI-kapasiteter, med bred erfaring innen strategi, transaksjoner, transformasjon, risiko, revisjon og skatt, alt supplert med et stort KI-økosystem.

EYs investering på 1,4 milliarder dollar har dannet grunnlaget for EY.ai-plattformen. Disse investeringene har bygget under integreringen av KI i EY-teknologier som EY Fabric, som brukes av 60 000 EY-kunder og mer enn 1,5 millioner unike klientbrukere, og bidratt til å sikre en rekke teknologioppkjøp med støttende sky- og automatiseringsteknologier.

– KI sin tid er nå. Enhver bedrift vurderer hvordan teknologien skal integreres i driften og dens innvirkning på fremtiden. Imidlertid er integreringen av KI mer enn en teknologisk utfordring. Derfor hjelper EY-team kunder med å identifisere hvordan de kan fange potensialet i KI og bruke det i hele virksomheten. Det handler om å låse opp ny økonomisk verdi, slik at man kan realisere det store potensialet i denne teknologiske utviklingen, sier Carmine Di Sibio, EYs globale styreleder og administrerende direktør.

Plasserer mennesker i sentrum

EY bidrar til å realisere potensialet til EY-medarbeidere med kunnskap og ferdigheter innen KI. Etter et innledende pilotprosjekt med 4 200 EY-medarbeidere, lanserer nå EY Global en sikker, stor språkmodell kalt EY.ai EYQ. I tillegg vil EY rulle ut skreddersydd opplæring i KI for sine medarbeidere.

EYs omfattende opplæringsprogram hever og utvider KI-ferdighetene til EY-medarbeidere, inkludert ansvarlig bruk av KI. Det bygger på det omfattende KI-, data- og analyseopplæringsprogrammet og -legitimasjonene som ble introdusert i 2018, med over 100 000 legitimasjoner tildelt til dags dato, i tillegg til EY Tech MBA, som ble lansert i 2020.

Samler et KI-økosystem

EY.ai samler et KI-økosystem som omfatter en rekke forretningsmessige, teknologiske og akademiske kapasiteter innen KI. Dette inkluderer ledende samarbeid med noen av verdens mest innovative selskap, inkludert Dell Technologies, IBM, Microsoft, SAP, ServiceNow, Thomson Reuters og UiPath, og andre fremvoksende selskaper som definerer fremtiden for KI.

Gjennom sitt allerede eksisterende samarbeid har Microsoft gitt EY tidlig tilgang til Azure OpenAI-funksjoner, som GPT-3 og GPT-4. Med støtte fra Microsoft og ved hjelp av Azure OpenAI Services bygger EY-team avanserte Generative AI-løsninger for å forbedre EYs tjenestetilbud.

Gjennom samarbeidet mellom EY og Dell Technologies, investerer selskapene i felles i KI-fokuserte kapasiteter, inkludert Dell Generative AI Solutions, en serie Dell-produkter og -tjenester som forenkler implementeringen av fullstack generativ KI, med LLMs, slik at organisasjoner kan prototypere og iverksette brukstilfeller på en godkjent arkitektur med formålsbygget maskinvare, programvare og innebygd sikkerhet for generativ KI.

Med Thomson Reuters utvider EY samarbeidet, som vil fungere som en endringsvillig kraft, ved å kombinere innhold og innsikt innen skatt, juss, global handel og miljømessige, sosiale og styringsmessige tjenester (ESG), og akselerere samutviklingen av nye, KI-drevne løsninger og tjenester.

– Styrket av et betydelig antall fagfolk innen data og KI, er EY.ai klar til å åpne opp hele spekteret av kunnskap og innsikter, kan EY tilby selskaper, som har som mål å revolusjonere sine operasjoner med KI. Viktigst av alt, dette er en samarbeidsinnsats. EYs samarbeid spiller en avgjørende rolle i å koble klienter med den mest avanserte teknologien, infrastrukturen og ekspertisen som er tilgjengelig i dag. Når EY.ai fusjonerer kapasitetene til EYs økosystempartnere med KI-forsterkede team, er ambisjonen å levere en uovertruffen grad av kvalitet i klienttjenesten, sier Andy Baldwin, EYs globale lederpartner for klienttjenester.

Avdekk bruken av kunstig intelligens

EY.ai vil bli støttet av EY.ai Confidence Index, som utnytter bransjeledende praksiser for risiko, styring og datamessig håndtering for å levere omfattende evaluering og overvåking av KI. Indeksen vil bli supplert med EY.ai Maturity Model, som systematisk vurderer hvor en bedrift står sammenlignet med markedet og bransjekolleger, og EY.ai Value Accelerator, som hjelper med å prioritere initiativer og løsninger for størst strategisk påvirkning og vekst.

EY.ai vil også gi KI-evner til EY-team og 1,5 millioner brukere globalt, ved å integrere generativ KI og ledende utviklingsverktøy i EY Fabric, organisasjonens prisbelønte globale teknologirygg som driver 80% av EYs forretningsvirksomhet på 50 milliarder amerikanske dollar.

EY.ai følger også en rekke KI-løsninger og tjenester, inkludert:

  • EY Intelligent Payroll Chatbot, som ble testet i mars med Microsoft, besvarer komplekse spørsmål om ansattes lønn, tilpasser den ansattes opplevelse og forventes å hjelpe med å redusere arbeidsgiveres byrde med mer enn 50%.
  • Den nylige lanseringen av 20 nye teknologifunksjoner innen forsikring over hele EY-organisasjonen inkluderer globalt skalert KI. Denne KI-aktiverte funksjonen - som utnytter offentlig tilgjengelige og EY-genererte data - er direkte integrert med EY Assurance-teknologiplattformen, for å støtte EY Assurance-fagfolk i vurdering av risiko. EY Assurance introduserer også nye KI-aktiverte funksjoner innenfor prediktiv analyse, søk og oppsummering av innhold, og dokumentintelligens, inkludert prosedyrer for oppsummering av økonomiske uttalelser.

–  EY.ai reflekterer toppen av arbeidet og kunnskapen som EY-organisasjonen har bygget i løpet av et tiår. De KI-ferdighetene som EYs team har utviklet og jobber med klienter for å implementere, bekrefter ytterligere at KI er transformerende. Jeg er svært trygg på at en menneskeorientert tilnærming til transformasjon ved hjelp av KI vil gi EY-medarbeiderne makt, forbedre kvaliteten på kundearbeidet og til slutt endre vår arbeidsverden til det bedre, sier Nicola Morini-Bianzino, EYs globale sjefsteknologioffiser.

KI-meritter og forskning

EY og University of Southern California's School of Advanced Computing diskuterer aktivt en felles forskningsmulighet. Dette følger en Frontier of Computing-initiativ lansert av universitetet med en vekt på å fremme KI-teknologi styrt av etikk og ansvar.

En kreativ kampanje for å fange hvordan våre ulike ferdigheter vil bli styrket gjennom KI

Lanseringen av EY.ai vil bli underbygget av et nytt integrert markedsføringsprogram bygget rundt det kreative temaet 'Fremtidens ansikt'. Frontfiguren i kampanjen er reklame som viser EY-medarbeidere som får bistand av KI - for å fremheve flere EY-tjenester som vil bli stadig mer KI-aktiverte.

Forankret i EYs formål om å «building a better working world», vil den overordnede kampanjen gi liv til hvordan EY.ai-plattformen kan hjelpe klienter og samfunnet som helhet med å bygge tillit, skape eksponentiell verdi og ha en positiv menneskelig påvirkning. Mediekampanjen er planlagt å gå direkte på alle kanaler i oktober.