Pressemelding

27 jan. 2022

Jonas Helmikstøl i Easee vant norske EY Entrepreneur Of The Year 2021

Nå skal vekstskaperen Jonas Helmikstøl representere Norge i konkurranse med nasjonale vinnere fra 60 andre land.

Pressekontakt
Ina K. Rosenberg

Partner, Assurance, Leder Financial Accounting Advisory Services (FAAS) i Bergen, Nasjonal leder av EY Entrepreneur Of The Year, EY Norge

Stor glede av å arbeide sammen med vekstskapere og bistå med løsninger, forenkling og kunnskap innen regnskap og rapportering. Har tre barn og to hunder og liker å være både til sjøs og til fjells.

Frithjov Angel Nerby

PR- og kommunikasjonssjef, EY Norge

Skaper positiv endring gjennom strategisk kommunikasjon og gode historier. Bruker helst fritiden på kjøkkenet, med progrock på platespilleren.

Relaterte temaer EY Entrepreneur Of The Year

Nå skal vekstskaperen Jonas Helmikstøl representere Norge i konkurranse med nasjonale vinnere fra 60 andre land. 

Hele ni finalister var klare til å kjempe om den prestisjetunge utmerkelsen EY Entrepreneur Of The Year 2021, da landsfinalen ble arrangert torsdag kveld denne uken. Finalistene kom fra et bredt spekter av næringer, og ble alle bedømt ut ifra de samme globale kriteriene: Entreprenørånd, lønnsomhet, strategisk og bærekraftig virksomhetsutvikling, innovasjon, internasjonal konkurranseevne samt personlig integritet og påvirkningskraft.

I år var det Jonas Helmikstøl fra Easee i Sandnes som gikk helt til topps og ble Norges-vinner av EY Entrepreneur Of The Year. Easee produserer elbilladere med smart-teknologi for hjemmebruk som automatisk tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett.

Helmikstøl vant også i kategorien Young, mens Øyvind Bakke, Stig Kalvenes og Vidar Rabben fra Bergen-selskapet Fjord Maritime vant kategoriprisen Scale-up. Fjord Maritime er en teknologibedrift innen elektrifisering og digitalisering av havbruksnæringen. Frank Holm og Anders Aas fra Tønsberg-selskapet Revac vant Sustainability-kategorien.  Revac videreforedler elektronisk avfall til verdifulle råstoffer i mekaniske prosesser for effektiv og sikker gjenvinning.

Helmikstøl og Easee har hatt en imponerende utvikling siden etableringen i 2018, som ble belønnet med hele to priser på årets landsfinale, både hovedpris og kategoripris Young. Vi gratulerer ham med seirene – og ønsker lykke til i den internasjonale finalen i Monaco i juni!
Ina K. Rosenberg
Partner, Assurance, Leder Financial Accounting Advisory Services (FAAS) i Bergen, Nasjonal leder av EY Entrepreneur Of The Year, EY Norge

- Samtidig vil vi også gratulere Øyvind Bakke, Stig Kalvenes og Vidar Rabben som prisvinnere i kategorien Scale-up, samt Frank Holm og Anders Aas som vinnere av Sustainability-prisen - og ikke minst alle de andre finalistene. De er alle ni vesentlige bidragsytere til verdiskaping både nasjonalt og internasjonalt, og vi er stolte av å sette fokus på og hylle de som skaper verdier, engasjement og arbeidsplasser med ringvirkninger for hele samfunnet, forteller Rosenberg.  

Landsfinalen ble direktesendt fra Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo. Næringsminister Jan Christian Vestre deltok, og Haddy Njie var konferansier.

I juryens begrunnelse for Helmikstøl som Norges-vinner av hovedprisen, står det at «vinneren har gjennom personlig engasjement, god timing og annerledes tenkning evnet å skape en innovativ og grønn virksomhet med solid internasjonal tilstedeværelse. Vinneren har vist god evne til å se og posisjonere seg for nye markeder, å være i forkant av teknologien samtidig som det menneskelige og bærekraft ivaretas. Virksomheten har hatt en enorm økonomisk utvikling, og de er godt posisjonert for videre vekst.»

- 2021-finalistene er et meget sterkt felt av vekstskapere, og jeg ønsker å gratulere alle vinnere og finalister. Å komme helt til landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year er virkelig en bragd – og Jonas Helmikstøl gikk helt til topps både i Young og Hovedpris! Han er en vekstskaper som på svært kort tid har bidratt til et sterkt grunnlag for videre satsning på elbiler - både i og utenfor Norge. Nye, grønne næringer er avhengige av slike kreative hoder – som ser muligheter i markeder på vei opp, og markeder som trenger nye perspektiver, sier Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA, juryleder for EY Entrepreneur Of The Year Norge.

De ni finalistene var: Lars Christian Dahle (Dignio, Fredrikstad), Karl Munthe-Kaas (Oda, Oslo), Frode Nilsen (Rana Gruber, Mo i Rana), Frank Holm og Anders Aas (Revac, Tønsberg), Jonas Helmikstøl (Easee, Sandnes), Lars Helge Helvig (Valinor, Stavanger), Jakob Vignes Årsvold (Årsvoll Gård/Bergknapp, Sandnes), Christer Nordvik (FotMob, Bergen) og Øyvind Bakke, Stig Kalvenes og Vidar Rabben (Fjord Maritime, Bergen).

EY overholdt alle gjeldende smittevernshensyn på arrangementet.  

2,5 minutters film med høydepunktene fra finalen.

Hele finalesendingen (1,18 timer).

Spilleliste med takketalene og alle nominasjonsfilmene.

 • Om juryen

  • Hans-Petter Mellerud, gründer og CEO av IT-selskapet Zalaris og tidligere vinner av EY Entrepreneur Of The Year i Norge.
  • Hilde Midthjell, gründer, næringslivsleder og investor.
  • Elisabeth Grieg, deleier i Grieg Gruppen og styreleder i Grieg Maturitas.
  • Rikke E. Høvding, Head of Public Affairs i Nordea
  • Øystein Moan, styreleder i Visma.
  • Bjørn Maarud, styreleder i Cutters og tidligere toppsjef i en rekke virksomheter.
  • Karl-Christian Agerup, tech-pioner, investor og gründer.
 • Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er verdens største vekstskaperprogram med kåringer i over 60 land.
  • Hensikten med programmet er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.
  • EY Entrepreneur Of The Year er i 2022 inne i sitt 21. år i Norge og blir arrangert for 35. gang internasjonalt.
  • Siste års vinnere: Henrik Badin i VOW ASA (2020), Jan Christian Vestre i Vestre AS (2019), Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA (2018), Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA (2017)
  • EY Entrepreneur Of The Year fokuserer på vekstskaperen i selskapene. For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year må man være innovativ, ha entreprenørånd, evne til å drive lønnsomt og bærekraftig, samt inneha personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i selskapet.