Pressemelding

10 jun. 2022 Oslo, NO

Gaston Taratuta vant entreprenørskaps-VM i Monaco

I konkurranse med 41 nasjonale vinnerne fra hele verden ble argentineren Gaston Taratuta, grunnlegger og CEO i Aleph Group, kåret til EY World Entrepreneur Of The Year 2022 torsdag 9. juni.

Pressekontakt
Ina K. Rosenberg

Partner, Assurance, Leder Financial Accounting Advisory Services (FAAS) i Bergen, Nasjonal leder av EY Entrepreneur Of The Year, EY Norge

Stor glede av å arbeide sammen med vekstskapere og bistå med løsninger, forenkling og kunnskap innen regnskap og rapportering. Har tre barn og to hunder og liker å være både til sjøs og til fjells.

Frithjov Angel Nerby

PR- og kommunikasjonssjef, EY Norge

Skaper positiv endring gjennom strategisk kommunikasjon og gode historier. Bruker helst fritiden på kjøkkenet, med progrock på platespilleren.

Relaterte temaer EY Entrepreneur Of The Year

I konkurranse med 41 nasjonale vinnerne fra hele verden ble argentineren Gaston Taratuta, grunnlegger og CEO i Aleph Group, kåret til EY World Entrepreneur Of The Year 2022 torsdag 9. juni. Norge var representert ved Jonas Helmikstøl i Easee.

EY World Entrepreneur Of The Year er verdens fremste utmerkelse for entreprenører. Sent torsdag kveld annonserte den uavhengige juryen at Gaston Taratuta er verdens fremste entreprenør 2022.

- Å være en gründer er mer enn bare å bygge en suksessfull virksomhet, det handler om å skape og gripe muligheter. Få bransjer har opplevd større utvikling i løpet av de siste to tiårene enn digital annonsering, og det er nettopp derfor jeg brenner for å skape fremtiden. Jeg tilnærmer meg hver dag som en sjanse til å utnytte den neste store ideen. Det avgjørende for enhver suksess er å omgi deg med de rette menneskene, og denne prisen er et vitnesbyrd om mitt fantastiske team, inkludert min eksepsjonelle venn og forretningspartner, Ignacio Vidaguren. Jeg er veldig takknemlig og ydmyk for å bli kåret til 2022 EY World Entrepreneur Of The Year, og jeg håper å kunne bruke denne plattformen til å styrke fremtidens gründere», sier Gaston Taratuta, grunnlegger og administrerende direktør i Aleph Group.

Revolusjonert digital annonsering globalt

Den uavhengige juryen fremhever hans evne til å revolusjonere den digitale annonseringsbransjen på global basis og at han har gjort det mulig for mange gründere i fremvoksende land å gå inn på markeder som tidligere var utilgjengelige. De trekker også frem hans stå-på-vilje til tross for stor motgang tidlig i livet og at han gjennom hele reisen har fokusert på å bringe andre med seg og å åpne utallige nye dører.

Gastons reise begynte mens han jobbet for Brasils største medieselskap, hvor han identifiserte et gap i markedet. På midten av 2000-tallet grunnla han Internet Media Services (IMS) med en ambisjon utdype det digitale økosystemet i hjemlandet Argentina og bidra til å styrke den globale teknologiindustrien over hele regionen. IMS og strategisk kjøpte virksomheter er i dag Aleph Group, Inc., et anerkjent globalt annonseholdingselskap med tilstedeværelse i 90 markeder på fire kontinenter. I fjor genererte Aleph Group en netto driftsinntekt på USD 131 millioner med en nettoinntekt på USD 26 millioner, og de sysselsatte mer enn 1000 personer.

- Gastons reise er skapt av et innovativt tankesett og en vilje til å gripe store utfordringer med gode ideer. Gjennom Aleph Group har han transformert fremtiden til digital annonsering, og banet vei for neste generasjon gjennom opplæringsprogrammer og ved å bygge koblingspunkter mellom talent og merkevarer. Vi gratulerer, sier ansvarlig partner for EY Entrepreneur Of The Year i Norge, Ina K. Rosenberg. Hun applauderer samtidig norske Easee, som i januar 2022 vant den norske finalen:

- Jonas Helmikstøl og team Easee har representert Norge på en fantastisk måte. Jeg er veldig imponert over hva de har skapt siden oppstarten i 2018, og jeg er full av beundring over deres innovasjonskraft og gjennomføringsevne. Ikke bare har de bygd et industrieventyr, de tar også sikte på å sette spor etter seg for å gjøre verden til et grønnere sted for våre barn og etterfølgere.

Visjon om å forme fremtidens strømnett

Easee ble stiftet i januar 2018 av tre gründere med en klar idé om hvordan de ville lage verdens smarteste elbillader. Laderen, som automatisk tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett, har fått en svært varm mottakelse, som har rustet selskapet til å utvide satsingen. Selskapet har på kort tid gått fra 3 til 400 ansatte, de omsatte i 2021 for 1,4 mrd med 500 millioner i pluss, de utvikler og produserer alle produkter i Skandinavia, og eksporterer til totalt 17 europeiske land.

- Easee godt i gang med å lage nye og smartere løsninger for lading og strømstyringsteknologi, med en visjon om å forme fremtidens strømnett. Ambisjonen er å bli et av de største selskapene innen grønn teknologi i Europa innen 2026, og et av de største i verden innen 2031, sier Helmikstøl.

Juryens vurderingskriterier

En uavhengig og bredt sammensatt internasjonal jury bestående av åtte næringslivsledere - alle med bred erfaring og interesse for entreprenørskap intervjuet alle de nasjonale vinnerne i midten av mai. I Monaco var de samlet for å fatte avgjørelsen og kunngjøre hvem som vant den ettertraktede tittelen EY World Entrepreneur Of The Year.

Kandidatene ble blant annet vurdert ut fra sin evne til å tenke nytt, skape vekst, oppnå gode økonomiske resultater, gjennomføre strategisk og bærekraftig virksomhetsutvikling, oppnå global innflytelse, samt personlig integritet og påvirkningskraft. Mens det på nasjonalt nivå kåres vinnere i flere ulike kategorier, ble det i Monaco kun pekt ut én internasjonal vinner på tvers av bransjer og kategorier.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Frithjov A. Nerby
PR- og kommunikasjonssjef, EY Norge
+47 995 19 056