Pressemelding

23 feb. 2023 Oslo, NO

Nordens mest likestilte selskaper skal kåres

Fremgangsrike, nordiske selskaper kartlegger mangfold og inkludering. IKEA, Crayon og Nordea Liv toppet listen i 2022. Hvem topper den i 2023?

Pressekontakt
Frithjov Angel Nerby

PR- og kommunikasjonssjef, EY Norge

Skaper positiv endring gjennom strategisk kommunikasjon og gode historier. Bruker helst fritiden på kjøkkenet, med progrock på platespilleren.

Hanne Sofia Norrby

Director, Financial Accounting Advisory Services (FAAS), Assurance, EY Norge

Engasjert konsulent og revisor. Ivrig mosjonist og hundeeier.

Fremgangsrike, nordiske selskaper kartlegger mangfold og inkludering. IKEA, Crayon og Nordea Liv toppet listen i 2022. Hvem topper den i 2023?

Hvert år siden 2018 har SHE Index - Powered by EY rangert norske selskaper etter likestilling. Det er fortsatt mulig for selskapene å registrere seg til kåringen i 2023. – Jeg er spent på hvordan likestillingen ligger an i Norden, sier administrerende direktør i EY, Christin Bøsterud. 

Selskapenes påmeldingsfrist er 25. februar. Resultatene vil offentliggjøres 19. april på SHE-konferansen i Oslo Spektrum.

- Jeg håper på et rekordår i år, både målt i antall selskaper som registrerer seg, men også i resultater for arbeidet med likestilling i næringslivet, sier Bøsterud. 

SHE Index skal motivere til en positiv utvikling innen likestilling i næringslivet, og metodikken belønner både resultater og tiltak som drar i riktig retning. Selskaper i hele Norden kan melde seg på.

– SHE Index er et verktøy selskaper kan bruke for å kartlegge sin kjønnsbalanse og ta viktige steg mot likestilling, i tråd med regjeringens ønske om å øke antall kvinner i styrer. En ting er selve rapporteringen, men enda viktigere er hvordan selskapene etterlever den. Gode holdninger, konkret handling, og innovative tiltak må innføres basert på hva rapporten viser, for å skape en arbeidskultur hvor likestilling og mangfold er kjernen av vekst, sier Astrid R. Skaugseth, CEO i SHE Community.

– Å arbeide for likestilling i næringslivet er det eneste rette å gjøre. Det er moralsk riktig, og det er bra for business. Indeksen er en flott måte å synliggjøre det gode arbeidet på, men gir også en pekepinn på hvor langt vi har igjen å gå, sier Bøsterud.

Registrering gjøres enkelt ved å følge lenken nedenfor. Hvert deltakende selskap mottar en detaljert score for hvordan de ligger an sammenliknet med andre selskap. Her kan de også måle egen fremgang år for år. Utad er det imidlertid kun ett tall som vises per deltaker: Indekstallet.

Påmelding gjøres ved å følge lenken her.