Pressemelding

1 jun. 2023

Thorsen i Snøhetta forsvarer Norges ære i «vekstskaper-VM» i Monaco

Vinnere fra 45 land møtes når verdens fremste vekstskaper kåres i Monaco torsdag 8. juni.

Pressekontakt
Ina K. Rosenberg

Partner, Assurance, Leder Financial Accounting Advisory Services (FAAS) i Bergen, Nasjonal leder av EY Entrepreneur Of The Year, EY Norge

Stor glede av å arbeide sammen med vekstskapere og bistå med løsninger, forenkling og kunnskap innen regnskap og rapportering. Har tre barn og to hunder og liker å være både til sjøs og til fjells.

Veronica Hagelid

Marketing Manager, EY Entrepreneur Of The Year Program Manager, EY Norge

Jeg heier på vekstskaperne i samfunnet! Det er de som ser og tror på muligheter ingen andre griper fatt i, som får det til. Privat liker jeg meg på fjellet og ved sjøen, gjerne med ski og sykkel.

Relaterte temaer EY Entrepreneur Of The Year

Vinnere fra 45 land møtes når verdens fremste vekstskaper kåres i Monaco torsdag 8. juni.

I februar i år gikk Kjetil Trædal Thorsen, arkitekt og grunnlegger i Snøhetta, helt til topps som norsk vinner av det globale vekstskaperprogrammet EY Entrepreneur Of The Year for 2022. Han deltar derfor i den prestisjetunge konkurransen med nasjonale vinnere fra hele verden for å konkurrere om å bli årets EY World Entrepreneur Of The Year.

De øvrige nasjonale vinnerne representerer et bredt spekter av bransjer – blant annet IT og teknologi, bank og finans, farmasi, mat, drikke og smykker.

ESG som kjerneverdi

For Kjetil Trædal Thorsen har ESG (miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold) vært bærebjelken helt siden han var med å grunnlegge Snøhetta i 1987, inspirert av en FN-rapport publisert samme år.

– Bærekraft på alle nivå er i kjernen av valgene Snøhetta tar, og står også sentralt når vi måler våre prosjekters effekt over tid. Som for eksempel CO2-reduksjon på Times Square, økning i marinbiologisk mangfold under operaen i Oslo og likestilling mellom kjønnene i arbeidslivet ved nasjonalbiblioteket i Alexandria, sier Kjetil Trædal Thorsen

I dag er Snøhetta en verdenskjent praksis innen arkitektur, landskapsarkitektur, interiør, produktdesign og grafisk og digital design, med 400 ansatte fra rundt 43 land. I tillegg til hovedkontoret i Oslo, har virksomheten kontorstudioer i Australia, Kina, USA, Frankrike og Østerrike.

ESG ble også trukket frem av den nasjonale juryen, da Thorsen og Snøhetta vant Norgesfinalen i februar:

– Med kreativitet, verdibasert ledelse og stor personlig risiko, har vinneren på en imponerende måte grepet muligheter og skapt en solid internasjonal virksomhet i en konkurranseutsatt bransje. Vinneren har ESG som bærebjelke, er ikke redd for å sette spørsmålstegn ved etablerte sannheter, og de er godt posisjonert for videre vekst og verdiskaping, uttalte leder for den uavhengige juryen, Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA.

Juryens vurderingskriterier

En bredt sammensatt internasjonal jury bestående av åtte næringslivsledere - alle med bred erfaring fra entreprenørskap intervjuet alle de nasjonale vinnerne i midten av mai. I Monaco samles de for å fatte avgjørelsen og kunngjøre hvem som vinner den ettertraktede tittelen ”EY World Entrepreneur Of The Year”.

Kandidatene blir blant annet vurdert ut fra sin evne til å tenke nytt, skape vekst og verdier, oppnå gode økonomiske resultater, gjennomføre strategisk og bærekraftig virksomhetsutvikling, oppnå global innflytelse, samt personlig integritet og påvirkningskraft. Mens det på nasjonalt nivå kåres vinnere i flere ulike kategorier, skal det i Monaco kun pekes ut én internasjonal vinner på tvers av bransjer og kategorier.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Ina Rosenberg, ansvarlig partner, EY Entrepreneur Of The Year Norge, mob. 975 13 833