Pressemelding

11 jun. 2024

Norske virksomheter bør sette KI-standarden

Tankesmien Langsikt og EY har laget en standard for hvordan virksomheter kan bruke kunstig intelligens på en tillitvekkende måte.

Pressekontakt
Mads Ribe

Associate Partner, Advokat, Law, EY Norge

Forretningsjuridisk- og teknologiadvokat. Aktiv på den norske start-up scenen. Tenker utenfor boksen og multidisiplinært for å finne løsninger.

Relaterte temaer Jus Kunstig intelligens Teknologi

​​Tankesmien​ Langsikt har sammen med EY laget en standard for hvordan virksomheter, både private og offentlige aktører, kan ta i bruk kunstig intelligens på en tillitvekkende måte.

– Vi må henge med i KI-utviklingen, men på egne premisser og med norske verdier. Norge er verdensledende på tillit, og har forutsetningene for å ​høste fruktene av KI på en ansvarlig måte​. Standarden for tillitvekkende kunstig intelligens ønsker å bedre norsk KI-praksis, sier Aksel Sterri, fagsjef i Langsikt. 

Standard​en​ for tillitvekkende kunstig intelligens identifiserer risikoer og risikokilder ved KI, og foreslår konkrete tiltak for hvordan disse kan håndteres av​ ​norske virksomheter, slik at de kan ​bruke KI på en effektiv og trygg måte​.

– Både det å ta kunstig intelligens i bruk, og det å la være medfører risiko for selskaper. Selskapene må forholde seg til en rekke juridiske og etiske problemstillinger, og må kunne balansere de positive fordelene mot risikoene som identifiseres. ​S​tandarden vi gi virksomheter mulighet til å ta informerte beslutninger for å håndtere risikoene samtidig som de tar del i fordelene ved KI, sier Mads Ribe, KI-leder i EYs advokatfirma.

Standard for hvordan​ ​virksomheter kan ta i bruk kunstig intelligens på en tillitvekkende måte lanseres under Nordic AI Summit 11. juni etterfulgt av en panelsamtale med Alexandra Kleinitz Schultz, rådgiver og jurist i Digitaliseringsdirektoratet, og Maria Amelie, CEO og med-gründer av KI​-​selskapet Factiverse.

 

Vis ressurser