Press release

21 apr. 2021 Stockholm, SE

EY: Rekordmånga noteringar att vänta under Q2

Revisions- och rådgivningsföretaget EY kartlägger varje kvartal genomförda börsintroduktioner (IPOs) på reglerade marknader och handelsplattformar. Enligt rapporten Global IPO Trends: Q1 2021 nådde marknaden sina högsta nivåer på 20 år. Något som enligt EY:s Andreas Dalhäll borgar för ett spännande Q2.

Presskontakt
Andreas Dalhäll

IPO Leader Nordics, Assurance, EY Sweden

Friluftsintresserad jurist som startade sin karriär bland Sveriges domstolar. Ger nu kvalificerad rådgivning till internationella företag i transaktions- och kapitalmarknadsfrågor.

Relaterade ämnen Assurance

Revisions- och rådgivningsföretaget EY kartlägger varje kvartal genomförda börsintroduktioner (IPOs) på reglerade marknader och handelsplattformar. Enligt rapporten Global IPO Trends: Q1 2021 nådde marknaden sina högsta nivåer på 20 år. Något som enligt EY:s Andreas Dalhäll borgar för ett spännande Q2. 

–Det kommer inte som någon chock att det är hårt tryck på marknaden just nu, men om vi tittar i spåkulan verkar det som att trenden inte bara håller i sig, utan faktiskt kan nå rekordklimat under sommaren, säger Andreas Dalhäll, partner och EY IPO Leader i Norden och Sverige.

Den starka trenden från Q4 2020 fortsatte även i inledningen på det nya året, och jämfört med Q1 2020 ökade antalet börsintroduktioner globalt med 68 procent. När det gäller transaktionsvolymen var ökningen hela 223 procent högre jämfört med samma period ifjol. Totalt genomfördes 391 börsintroduktioner världen över, med transaktionsintäkter på nästan 92 miljarder USD.

Siffrorna från EY:s kvartalsvisa rapport inkluderar inte så kallade SPACs. Under Q1 såg Stockholmsbörsen det första svenska SPAC-företaget noteras på Nasdaq, och enligt Andreas Dalhäll kommer vi ser mer av den varan framöver.

–SPACs har varit i ropet ett tag nu och redan i slutet på förra året lutade vi åt att det skulle bli en svensk notering under Q1. Under hela förra året stod SPACs på de amerikanska börserna för hela 48% av den totala transaktionsvolymen, så det ska bli väldigt spännande att se utfallet i Sverige när vi summerar året, avslutar Andreas Dalhäll 

Om EY Global IPO Trends

Informationen som presenteras i rapporten Global IPO Trends Q1 2021 (januari-mars) är baserade på IPOs till och med den 31 mars 2021. All information i rapporten kommer från Dealogic, CB Insights, Crunchbase och EY om inte annat anges. Läs mer om IPOs.

För mer information, kontakta:
Oscar Forsman, PR-chef EY Sverige, 0766332695.