Press release

8 mars 2022

Anna Svanberg klättrar på listan över näringslivets mäktigaste

Dagens industri utnämner varje år näringslivets mäktigaste kvinnor och Anna Svanberg, vd på EY i Sverige, hamnar på plats 77 på årets lista. Anna klättrar 23 placeringar jämfört med fjolårets lista.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

Dagens industri utnämner varje år näringslivets mäktigaste kvinnor och Anna Svanberg, vd på EY i Sverige, hamnar på plats 77 på årets lista. Anna klättrar 23 placeringar jämfört med fjolårets lista.

För 24:e året i rad utser redaktionen på Dagens industri årets mäktigaste svenska näringslivskvinna. Syftet är att bidra till ett blomstrande näringsliv genom att driva på och sätta ljuset på jämställdhetsarbetet i företagen. Kartläggningen och topplistan med 125 namn ska belysa jämställdhetsfrågan och lyfta fram framgångsrika kvinnor som förebilder inom en rad områden. EY:s Anna Svanberg hamnar i år på en 77:e plats.

– Jag är hedrad och otroligt glad över att få vara med på listan med så många andra inspirerande kvinnor. För mig är det mycket viktigt att kunna kombinera familjelivet med en utvecklande karriär och jag vill vara en förebild för andra genom att visa att det går. På EY arbetar vi varje dag med mångfald och inkludering, och vårt nya hybrida arbetssätt som möjliggör work-life-balance, säger Anna Svanberg, vd på EY i Sverige.

DI:s motivering till Anna Svanberg plats på listan:

Hon gillar inte ordet chef. ”Jag vill vara en ledare som får med mig de anställda, mina kollegor, och att de ska våga säga vad de tycker och tänker”, förklarade hon i en intervju när hon var nybakad konsult-vd. Och det tycks hon vara, hennes EY rankades nyligen till bästa arbetsgivare i branschen.

Bakom Dagens industrins lista ligger redaktionens research som delvis baseras på data från Merit500, en databas som kartlägger, samlar in, och uppdaterar information om styrelser och ledningsgrupper för de viktigaste företagen i Norden och Tyskland. Mer än 10 000 företag och 100 000 personer ingår i databasen, som ligger till grund för en rad tjänster inom rekrytering, jämställdhetsrapporter, och ersättningsrapporter för styrelse och ledningsgrupp.

Kartläggningen Näringslivets mäktigaste kvinnor 2022 presenterades den 8 mars. Caroline Berg, styrelseordförande för Axel Johnson, tog förstaplatsen. Hela listan: di.se/hallbart-naringsliv/maktigast-i-sverige.