Press release

31 mars 2022

EY vill inspirera fler kvinnor att välja en karriär inom teknik

Nordens största teknikkonferens för kvinnor, Women In Tech, intar återigen Waterfront i Stockholm. EY är engagerad för sjätte året i rad och arrangerar flera aktiviteter med fokus på inspiration, nätverkande och kunskapsutbyte. Den 5 april, dagen före biljettsläppet till den populära konferensen, arrangerar EY ett frukostseminarium på temat cybersäkerhet.

Presskontakt
Charlotta Kvarnström

EY Norden, Partner, Market Segment Leader Technology, Media and Telecommunications & Consulting Leader

Brinner för ledarskap och mångfald. Talesperson för Women in Tech. Kundcentrerad. Älskar att umgås med familj och vänner. Hästar är en passion. Övar karatestilen Shito-ryu med sina barn.

Nordens största teknikkonferens för kvinnor, Women In Tech, intar återigen Waterfront i Stockholm. EY är engagerad för sjätte året i rad och arrangerar flera aktiviteter med fokus på inspiration, nätverkande och kunskapsutbyte. Den 5 april, dagen före biljettsläppet till den populära konferensen, arrangerar EY ett frukostseminarium på temat cybersäkerhet.

Women In Tech (WIT) arrangeras i år den 13 maj. Årets tema för #WITswe2022 är ”Level up!” och fokuserar på karriärutveckling samt viljan att vara med och utveckla branschen. EY är sedan flera år tillbaka huvudpartner till Women in Tech.

- Vi ser Women In Tech som en unik mötesplats och som driver frågor som också är högsta prioritet för oss. Vi delar deras ambition om att lyfta kvinnor inom teknikbranschen och motivera kvinnor att välja en karriär inom teknik. Och även att skapa en plattform för techkvinnor att mötas, nätverka och inspireras. Vi på EY ser fram emot den stora konferensen i maj då vi äntligen får möjlighet att träffas för att nätverka och prata med talanger samt framtida medarbetare, säger Charlotta Kvarnström, partner och nordisk ansvarig för EY:s konsultverksamhet inom teknik, media och telekommunikationssektorn.

Som en del i EY:s engagemang i Women In Tech arrangerar EY ett frukostseminarium den 5 april på Stockholmskontoret för WIT-nätverket om cybersäkerhet. Kristina Lundgren och Shirin Jamshir som är konsulter på EY kommer dela med sig av insikter kopplat till cybersäkerhet. Intresset för seminariet har varit mycket stort och platserna är redan fyllda.

Stort intresse för biljetterna till Women In Tech den 13 maj
Under den stora teknikkonferensen på Waterfront har EY en session på temat att minska klyftan inom STEM (Science, Technology, Engineering och Mathematics) och det gemensamma ansvaret för jämställdhet och inkludering. EY kommer bjuda på insikter på temat och har bjudit in intressanta talare för att diskutera ämnet.

Hela programmet med detaljer om talarna under årets konferens kommer att publiceras på womenintech.se. Biljetterna till #WITswe2022 är kostnadsfria och släpps den 6 april kl 12.00. Det brukar vara ett mycket stort intresse för biljetterna och de tar därför slut på bara några minuter efter biljettsläppet.

För mer information:
Women in Tech:s hemsida: womenintech.se
Följ händelserna i sociala medier via #WITswe2022

För ytterligare information, kontakta:
Stina Gustafsson, PR-chef, EY i Sverige, 073-3550631.

Fotograf: Hilda Arneback