Press release

7 apr. 2022

Sveriges främsta skattejuriststudent är korad

Ebba Beskow från Stockholms universitet utsågs av en jury som vinnare och blir Sveriges representant i den internationella finalen av EY Young Tax Professional Of The Year. Totalt var det nio finalister från sex olika universitet i Sverige som tävlade om titeln.

Presskontakt
Elisabeth Granhage

Business Tax Services Leader och Tax Talent Leader i Norden, Tax partner, EY Sverige

Teaminriktad skatterådgivare och ledare. Brinner för att utveckla människor och skapa långsiktiga relationer.

Relaterade ämnen Karriär Tax

Ebba Beskow från Stockholms universitet utsågs av en jury som vinnare och blir Sveriges representant i den internationella finalen av EY Young Tax Professional Of The Year. Totalt var det nio finalister från sex olika universitet i Sverige som tävlade om titeln.

Onsdag den 6 april avgjordes den svenska finalen av den årliga globala tävlingen Young Tax Professional Of The Year (YTPY). Ebba Beskow blev utsedd till Sveriges främsta skattejuriststudent och kommer representera Sverige i den globala finalen som avgörs i december.

- Det känns jättekul. Det har varit en intensiv dag men också väldigt roligt, säger Ebba Beskow som studerar på Stockholms universitet.

Årets tävlande har utsetts efter en rekryteringsprocess med tester och intervjuer. De nio finalisterna studerar på universiteten i Uppsala, Lund, Stockholm, Linköping och Umeå samt Handelshögskolan i Göteborg. Finalisterna bjöds in till EY:s Stockholmskontor och där fick de ett skatterättsligt case med inslag av både svensk och internationell skatterätt. Caset löstes i mindre grupper och i slutet av dagen presenterades lösningen för en jury.

Årets jury bestod av Erik Knijnenburg, Global Head of Tax & TP på H&M och Annika Bremer, Head of Tax, DHL Nordic samt två partner inom skatt från EY. Tävlingens moderator var Bertil Wiman, professor i skatterätt vid Uppsala universitet.

Juryns motivering för vinnaren Ebba Beskow:

”Med en tydlig känsla för laget och en smittande energi, en förmåga att göra det komplicerade förståeligt, dessutom presenterat på ett förtroendeingivande sätt, har hon visat att hon är årets Young Tax Professional of the Year 2022”.

På andraplats kom Hampus Peterson från Lunds universitet och på tredjeplats; Johan Winblad, Handelshögskolan i Göteborg.

EY startade Young Tax Professional Of The Year 2010 för att uppmärksamma samt utveckla nästa generation skatterådgivare. Sedan 2012 har tävlingen genomförts i Sverige. Tävlingen vänder sig till studenter som är intresserade av skatterätt och är i slutet av sin utbildning.

Läs mer: EY Young Tax Professional Of The Year