Press release

22 apr. 2022

Studenterna rankar EY som bästa arbetsgivaren i branschen

EY är drömarbetsgivaren i branschen enligt Universums undersökning bland 26 000 studenter. Det är inte bara bland ekonomi-, civilingenjör- och juridikstudenter som EY rankar högst i branschen, i år är EY även branschbäst bland it-studenter.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

EY är drömarbetsgivaren i branschen enligt Universums undersökning bland 26 000 studenter. Det är inte bara ekonomi-, civilingenjör- och juridikstudenter som rankar EY högst i branschen, i år är EY även branschbäst bland it-studenter.

Varje år röstar Sveriges studenter fram sina drömarbetsgivare i den största och mest omfattande karriärundersökningen. Enligt årets undersökning är EY den mest attraktiva arbetsgivaren bland Big 4 i revisions- och rådgivningsbranschen. För första gången var EY branschbäst bland studenter från alla dessa utbildningar: ekonomi, civilingenjör, it och juridik.

– Jag vill börja med att tacka alla studenter som röstat på oss. Vi är extra stolta över att vara branschbäst bland studenter med så många olika utbildningsinriktningar, vilket är roligt då våra kunduppdrag kräver en rad olika kompetenser. Men det som verkligen gör oss attraktiva som arbetsgivare är alla våra fantastiska medarbetare som också fungerar som ambassadörer för oss. Från våra medarbetare i Student Relations Team som säkert många studenter har träffat på mässor och event, till våra karriärbloggare som skriver om hur det är att jobba på EY och de som delar med sig av sin vardag på vårt Instagram-konto, säger Anna Svanberg, vd på EY i Sverige.

Enligt Universums undersökning för Sverige 2022 har EY plats 11 bland ekonomistudenter, plats 61 bland civilingenjörsstudenter, plats 52 bland it-studenter och plats 28 bland juridikstudenter. För mer information om rankingen: Universums hemsida.