Press release

2 maj 2022

EY erbjuder masterutbildning inom hållbarhet

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY erbjuder nu alla sina medarbetare en kostnadsfri masterutbildning inom hållbarhet. Utbildningen genomförs av Hult International Business School. EY har 3000 medarbetare i Sverige som nu har möjlighet att gå den nya masterutbildningen.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY erbjuder nu alla sina medarbetare en kostnadsfri masterutbildning inom hållbarhet. Utbildningen genomförs av Hult International Business School. EY har 3000 medarbetare i Sverige som nu har möjlighet att gå den nya masterutbildningen.

EY har 312 000 medarbetare i världen och enligt en ny medarbetarundersökning vill 74 procent engagera sig i aktiviteter som hjälper samhället och miljön. Den nya utbildningen, som genomförs av Hult International Business School, är den första masterutbildningen i sitt slag och kommer i hög grad att öka hållbarhets- och klimatkunskapen bland EY:s medarbetare.

- Vi lever i en utmanande tid där vi alla behöva fortsätta vår transformation mot en mer hållbar framtid. I alla våra kunddialoger är hållbarhet högt prioriterat och det finns även ett otroligt stort driv bland våra medarbetare att vara med och bidra. Som ett ledande kunskapsföretag känns det därför självklart för oss att fortsätta spetsa och bredda kunskaperna internt för att vi ska kunna göra skillnad, säger Anna Svanberg, vd på EY i Sverige.

EY satsar på karriärutveckling för medarbetarna
Den nya masterutbildningen kommer hjälpa EY:s medarbetare att omsätta kunskaperna till nya och innovativa hållbarhetstjänster för företag och organisationer. Den kommer att ge deltagarna nödvändiga verktyg för att på bästa sätt identifiera hållbara möjligheter. Utbildningen genomförs online och deltagarna kommer att kunna studera i en takt som fungerar för dem.

Sedan tidigare erbjuder EY sina medarbetare en kostnadsfri MBA-utbildning med tech-inriktning och förra året lanserades även en masterutbildning i Business Analytics. Utbildningarna genomförs i samarbete med Hult International Business School, som är den första trefaldigt ackrediterade handelshögskolan i USA och regelbundet rankad som en av de bästa handelshögskolorna i världen. Hittills har 55 medarbetare på EY globalt har tagit Tech MBA från Hult International Business School.

Läs mer om karriärutveckling och utbildningar på EY.