Press release

4 maj 2022

EY uppmuntrar kvinnor att satsa på en karriär inom tech

Den 13 maj är det dags för Nordens största teknikkonferens för kvinnor. Konferensen är mycket populär och biljetterna tog slut på 3 minuter. EY är sedan flera år tillbaka huvudpartner till Women in Tech och delar deras ambition om att lyfta kvinnor inom teknikbranschen samt motivera kvinnor att välja en karriär inom teknik.

Presskontakt
Charlotta Kvarnström

EY Norden, Partner, Market Segment Leader Technology, Media and Telecommunications & Consulting Leader

Brinner för ledarskap och mångfald. Talesperson för Women in Tech. Kundcentrerad. Älskar att umgås med familj och vänner. Hästar är en passion. Övar karatestilen Shito-ryu med sina barn.

Den 13 maj är det dags för Nordens största teknikkonferens för kvinnor. Konferensen är mycket populär och biljetterna tog slut på 3 minuter. EY är sedan flera år tillbaka huvudpartner till Women in Tech och delar deras ambition om att lyfta kvinnor inom teknikbranschen samt motivera kvinnor att välja en karriär inom teknik.

EY är engagerade i Women In Tech (WIT) för sjätte året i rad med olika aktiviteter som inkluderar nätverkande, inspiration och kunskapsutbyte. Den stora teknikkonferensen hålls på Waterfront i Stockholm och under dagen har EY en fokussession på temat om hur klyftan kan minskas inom STEM och det gemensamma ansvaret för jämställdhet samt inkludering. EY kommer också bjuda på insikter på temat och har bjudit in intressanta talare till en efterföljande paneldiskussion.

Minska STEM-gapet (Science, Technology, Engineering och Mathematics) 
Temat för sessionen tar sin utgångspunkt i att digitaliseringen har bidragit till att behovet av personer med STEM-yrken är större än någonsin och kommer ständigt att öka. Samtidigt är andelen kvinnor som tar examen från STEM-utbildningar och arbetar inom området allt för låga. Charlotta Kvarnström och Lisa Henning på EY har bjudit in två STEM-förespråkare för att diskutera hur det går att förändra den trenden, vilka är Ingrid Bojner som är t.f. vd på Storytel och Vanja Tufvesson, medgrundare av Pink Programming.

Temat för #WITswe2022 är ”Level up!” och fokuserar på karriärutveckling samt viljan att vara med och utveckla branschen. Hela programmet om talarna under årets konferens den 13 maj 2022 finns på womenintech.se

Följ händelserna i sociala medier via #WITswe2022 och #EYxWIT