Press release

20 apr. 2023

EY är en av Sveriges bästa arbetsplatser för karriärutveckling

EY som arbetsgivare har fått två fina utmärkelser. LinkedIn rankar EY som en av de bästa arbetsplatserna i Sverige för att klättra på karriärstegen. EY är också den mest attraktiva arbetsgivaren hos ekonomistudenter enligt en ny undersökning från Mecenats där över 16 200 studenter deltagit.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

EY som arbetsgivare har fått två fina utmärkelser. LinkedIn rankar EY som en av de bästa arbetsplatserna i Sverige för att klättra på karriärstegen. EY är också den mest attraktiva arbetsgivaren hos ekonomistudenter enligt en ny undersökning från Mecenats där över 16 200 studenter deltagit.  

När LinkedIn för andra året rankar de 25 bästa arbetsplatserna för att klättra i karriären, baserat på data och insikter som mäter olika aspekter av karriärutveckling, placerar sig EY på plats 16 av “LinkedIn Top Companies 2023” i Sverige. EY är det enda företaget på listan bland Big 4, dvs. revisions- och rådgivningsbranschen.

- Vi är stolta och glada över att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare för karriärutveckling, det är en central del i EY:s erbjudande till våra medarbetare. Vi ser att både studenter och yrkesverksamma attraheras av EY för vår hybrida arbetsmodell och våra många spännande kunduppdrag som sträcker sig över branscher och kompetenser. Att vara ekonomistudenternas favorit känns också extra bra inför kommande rekryteringar när EY i Sverige fortsätter växa, säger Anna Svanberg, vd och partner på EY i Sverige.

Bland så kallade “Professional Service”-bolag placerar sig EY på andra plats. LinkedIn beskriver att undersökningen innefattar att titta på faktorer som till exempel hur anställda avancerar både inom ett företag och när de har slutat samt hur de breddar sina kompetenser.

Även i Mecenats nya utmärkelse “Sveriges mest attraktiva arbetsgivare” tar EY förstaplatsen i kategorin ekonomi. Före bland annat PWC, SEB, Spotify och Swedbank. 

EY fortsätter att rekrytera många nya medarbetare 
EY i Sverige går bra och fortsätter att satsa på att attrahera samt behålla nya medarbetare. EY planerar att rekrytera cirka 750 personer under 2023 och det finns flera lediga tjänster ute inom alla affärsområden, för både nyexaminerade och yrkesverksamma. Läs mer om karriärmöjligheter på EY.

För mer information, kontakta:
Miriam Franzén, Communication Advisor, EY Sverige, 073-5448280.