Press release

21 mars 2024

EY branschetta när ekonomistudenter rankar Sveriges bästa arbetsgivare

EY är en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland studenter enligt Universums senaste undersökning. Ekonomistudenter rankar EY på plats 8. EY är därmed det enda företaget bland Big 4 i revisions- och rådgivningsbranschen som placerar sig på tio i topp-listan.

Presskontakt
Stina Gustafsson

EY, PR-chef och presskontakt i Sverige

Ansvarar för PR och medierelationer på EY i Sverige. Samhällsintresserad i allmänhet, intresserad av medier i synnerhet.

EY är en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland studenter enligt Universums senaste undersökning. Ekonomistudenter rankar EY på plats 8. EY är därmed det enda företaget bland Big 4 i revisions- och rådgivningsbranschen som placerar sig på tio i topp-listan. EY är även branschbäst bland civilingenjörsstudenter med plats 53.

Undersökningsföretaget Universum rankar årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland landets studenter. I dag presenterades årets undersökning och bland ekonomistudenter rankas EY på plats nummer 8. Årets placering innebär att EY är branschbäst genom att vara det enda Big 4-företaget på ekonomistudenternas tio i topp-lista. 

– Studenter är potentiella medarbetare och framtida uppdragsgivare. Därför är deras uppfattning om oss som företag otroligt viktig. Tillsammans med våra medarbetare och studentteam kommer vi att fortsätta visa hur en karriär inom EY ger möjligheter till utveckling. Och här spelar exempelvis teknik som AI en betydande roll, säger Anna Svanberg, vd på EY i Sverige.

Sveriges största karriärundersökning 
Universums undersökning är Sveriges största och mest omfattande karriärundersökning. Enligt undersökningen är EY även branschbäst bland civilingenjörsstudenter med plats 53. IT-studenter rankar EY på plats 72 och juridikstudenter på plats 35.

Topp 10 – Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland ekonomistudenter 2024

  1. Spotify
  2. Google
  3. Swedbank
  4. J.P. Morgan
  5. Goldman Sachs
  6. SEB
  7. McKinsey & Company
  8. EY
  9. Volvo Group
  10. Handelsbanken

Om Universums undersökning 
Varje år genomför Universum en undersökning där Sveriges studenter rankar sina ideala arbetsgivare. Undersökningen mäter faktorer som hur studenter uppfattar arbetsgivare och vilka arbetsgivare de helst vill jobba för. 2024 års undersökning besvarades av cirka 23 400 studenter från 34 olika universitet. Hela rankingen finns att ladda ner på Universums hemsida.