Press release

8 mars 2021 Stockholm, SE

Anna Svanberg en av näringslivets 125 mäktigaste

EY Sveriges VD Anna Svanberg har av Dagens Industri blivit utnämnd till en av näringslivets mäktigaste kvinnor. Årets topplista var den 22:a i ordningen och presenterades under måndagen. Anna Svanberg hamnade på plats 100.

Presskontakt
EY Sverige

Revisions- och rådgivningsföretag

EY är ett globalt revisions- och rådgivningsföretag med ett gemensamt syfte: ”Building a better working world”- för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Relaterade ämnen Assurance

EY Sveriges VD Anna Svanberg har av Dagens Industri blivit utnämnd till en av näringslivets mäktigaste kvinnor. Årets topplista var den 22:a i ordningen och presenterades under måndagen. Anna Svanberg hamnade på plats 100.

Näringslivets mäktigaste kvinnor är en årlig kartläggning som syftar till att belysa jämställdhetsfrågan genom att lyfta fram 125 framgångsrika förebilder. Dagens Industri kartlägger ledande kvinnor i svenska företag och deras inflytande i samhället, bolaget och i det svenska näringslivet. EY:s Anna Svanberg knep en 100:e-plats på listan över näringslivets mäktigaste kvinnor 2021.

–Jag är både glad och hedrad över utnämningen. Med den här kartläggningen gör Dagens Industri ett viktigt arbete för att lyfta fram kvinnliga förebilder inom näringslivet. I mitt fall är det varit oerhört viktigt att kunna kombinera familjeliv med en spännande karriär, något som jag haft möjlighet att göra på EY. Vi arbetar aktivt med mångfald, inkludering och work life balance. Alla ska känna sig välkomna hos oss, säger Anna Svanberg, VD på EY Sverige. 

Kartläggningen och rankingen var den 22:a i ordningen, och presenterades under måndagen på www.di.se. Anna Svanberg tog plats som nummer 100 och vann gjorde finansminister Magdalena Andersson. 

Vid frågor kontakta Oscar Forsman, presschef EY Sverige på 076 633 26 95 eller oscar.forsman@se.ey.com.

Anna Svanberg

Anna Svanberg, VD, EY Sverige