Press release

5 mars 2021

De är Sveriges mest jämställda företag

För första gången någonsin har rankingen SHE Index Powered by EY presenterats i Sverige. SPP Pension och Försäkring knep förstaplatsen just före Nordic Entertainment Group och kan därmed titulera sig som Sveriges mest jämställda företag.

Presskontakt
Göran Rosberg

EY Sverige, ansvarig för affärsområdet Consulting i Sverige samt People Advisory Services i Norden och Consulting Partner

Rådgivare med stort intresse för organisation och ledarskap. Engagerad i individers utveckling i verksamheter som präglas av mångfald. Gillar klassisk musik och fjällvandring.

För första gången någonsin har rankingen SHE Index Powered by EY  presenterats i Sverige. SPP Pension och Försäkring knep förstaplatsen just före Nordic Entertainment Group och kan därmed titulera sig som Sveriges mest jämställda företag.

SHE Index – Powered by EY är ett långsiktigt initiativ, instiftat i Norge, som syftar till att uppmuntra företag att fokusera på mångfald och inkludering. 2020 var lanseringsår i Sverige, och nu deltar över 30 företag i sammanställningen.  Vinnaren, SPP Pension och Försäkring, presenterades på SHE Conference 2021 under fredagen. Prisutdelare var Norges statsminister Erna Solberg och Christin E. Bøsterud, CEO på EY i Norge.

– Först och främst vill jag gratulera SPP Pension och Försäkring till förstaplatsen. De har, precis som övriga deltagande företag, visat att de vill vara med och driva transformationen. Ambitionen med SHE Index är att företag ska kunna mäta sin resa mot ökad insikt, jämställdhet, mångfald och i slutändan lönsamhet. Indexet ska ses som en utgångspunkt för att mäta och driva inkluderingsarbete. Det är alltså ett verktyg som ger en indikation på nuläget, och det allra viktigaste är förflyttningen från lägre till högre resultat över tid, säger Camilla Rundberg, expert inom Diversity & Inclusion inom People Advisory Services på EY i Sverige.

Den 8:e mars öppnar registreringen till SHE Index 2021. Indexet kommer vara öppet för alla företag som är momsregistrerade i Sverige, och alla företag som har över 50 anställda inkluderas i den årliga SHE Index-rankingen och rapporten. Deltagande och tillgång till verktyget är kostnadsfritt. Det handlar om 36 frågor som ska besvaras inom sex olika kategorier (representationsmål, rekrytering, talangutveckling, belöningsstruktur och handlingsplaner och intersektionalitet med andra aspekter av mångfald). Baserat på informationen beräknas ett individuellt index för varje företag, vilket är ett tal mellan 0 och 100, som sammanfattar den nivå som företaget nått i sitt inkluderingsarbete.

– Deltagande företag har visat uppskattning över indexet då det ger en ökad transparens och möjlighet till mätning och uppföljning. Så nu hoppas vi på ännu fler registreringar för 2021, målsättningen är att dubblera antalet deltagande företag, säger Johanna Kropp, expert inom Diversity & Inclusion inom People Advisory Services på EY i Sverige.

För att delta i SHE Index Powered by EY 2021, besök: https://sheindex.com/home

Om SHE Conference:
Årets SHE Conference är ett helt digitalt arrangemang som startar den 5 mars och löper över två veckor. Läs mer här

Pressbild - SHE Index Powered by EY 

Ladda ner bilden

She Index powered by EY