Press release

18 mars 2021

EY branschbäst enligt studenterna

EY är branschens mest populära arbetsgivare enligt Universums senaste karriärsundersökning. Ekonomistudenterna rankar EY på plats 7, och därmed som bäst i branschen.

Presskontakt
EY Sverige

Revisions- och rådgivningsföretag

EY är ett globalt revisions- och rådgivningsföretag med ett gemensamt syfte: ”Building a better working world”- för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Relaterade ämnen Assurance Consulting Tillväxt

EY är branschens mest populära arbetsgivare enligt Universums senaste karriärsundersökning. Ekonomistudenterna rankar EY på plats 7, och därmed som bäst i branschen.

Undersökningsföretaget Universum rankar årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland landets studenter. Idag presenterades årets ranking, och bland ekonomistudenter rankas EY sjua, att jämföra med föregående års niondeplacering. Årets ranking innebär att EY inte bara är branschbäst, utan också enda rådgivningsföretag som lyckas placera sig inom topp tio bland ekonomistudenterna.

– Först och främst, tack till alla studenter som röstat på oss. Vi är mycket stolta över att vara ekonomernas förstaval. Vi har ett stort fokus på studentrelationer och aktiviteter, men jag är helt säker på att den största dragningskraften är alla våra fantastiska medarbetare. Det är de som verkligen sätter EY på kartan. Från  våra ambassadörer i Student Relations Team, som säkert många av dem som röstat träffat på mässor och event, till våra karriärbloggare som skriver om hur det är att jobba på EY, säger Anna Svanberg, VD på EY Sverige.

Det är inte bara bland ekonomistudenterna som EY rankas som den mest populära arbetsgivaren i branschen. Såväl juridikstudenterna som civilingenjörerna rankar EY som branschbäst, samtidigt som IT-studenterna placerar EY på plats 52, en klättring med 21 placeringar jämfört med föregående år.

– Det är väldigt roligt att vi i år också är branschbäst bland jurister och ingenjörer, det lovar gott inför framtiden. Digitaliseringen och rådande situation driver på utveckling och förändring av såväl arbetssätt som yrkesroller och kompetenser. Alla är mer än välkomna till oss på EY, avslutar Anna Svanberg.

Universums undersökning är Sveriges största och mest omfattande karriärundersökning, där Sveriges studenter rankar sina ideala arbetsgivare, besvarar hur de uppfattar dessa samt anger vad som är viktigt i val av framtida arbetsgivare. 2020 års undersökning besvarades av 24 208 studenter. Hela rankingen finns att ladda ner på Universums hemsida.

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige bland ekonomistudenter 2021

1. Spotify (1)
2. Google (2)
3. IKEA (3)
4. Avanza (10)
5. Swedbank (12)
6. SEB (11)
7. EY (9)
8. Nike (6)
9. H&M (4)
10. Microsoft (7)

För mer information, kontakta:
Oscar Forsman, PR-chef, EY i Sverige, 076-6332695, oscar.forsman@se.ey.com