Press release

17 mars 2021

Nu ska Sveriges främsta entreprenörer koras

Efter en omfattande nomineringsprocess och sex regionala finaler under hösten har det nu blivit dags för den nationella finalen i EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna återfinns bland andra Pether Fredholm, JSB Gruppen AB, Eszter Horváth Tóthné, Move & Walk Sverige AB samt David Modig, Modig Machine Tool AB.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Efter en omfattande nomineringsprocess och sex regionala finaler under hösten har det nu blivit dags för den nationella finalen i EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna återfinns bland andra Pether Fredholm, JSB Gruppen AB, Eszter Horváth Tóthné, Move & Walk Sverige AB samt David Modig, Modig Machine Tool AB.

Sveriges mest framgångsrika entreprenörer gör upp om den nationella utmärkelsen den 26 mars, och vinnaren i huvudpriskategorin EY Entrepreneur Of The Year får sedan representera Sverige vid den internationella finalen EY World Entrepreneur Of The Year. Under den nationella finalen prisas även Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.

– Äntligen är det dags för den nationella finalen! Precis som under höstens regionfinaler kommer den nationella finalen att bli helt digital. Och även om det inte är riktigt samma sak som en fysisk gala, så vågar jag utlova en rafflande final med inspirerande entreprenörer från en rad branscher, från traditionell industri till tech och influencer marketing. Det kommer också bjudas på underhållning av yppersta klass, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Under finalen kommer dessutom hedersutmärkelsen Årets sociala entreprenör att delas ut. Utmärkelsen går till en entreprenör som grundat ett företag vars kärnverksamhet bidrar till att skapa ett bättre samhälle.

Extern oberoende jury
Vinnarna i den nationella finalen utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Günther Mårder, vd Företagarna, Salvatore Grimaldi, vd Grimaldi Industri AB, Lena Olving, tidigare vd Mycronic, Fabian Bengtsson, vd Siba Fastigheter, Maria A Grimaldi, direktör för New Business & Scalable Technology Bublar Group, Lisa Rejler, styrelseledamot Rejlers, Urban Edenström, vd Stronghold Invest, Jan Dinkelspiel, styleseledamot Nordnet.

Pressinbjudan
Varmt välkommen att följa den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year. På grund av coronapandemin genomförs den nationella finalen i år som ett digitalt event. Efter finalen finns möjlighet att via telefon intervjua vinnarna, övriga finalister, juryn samt talespersoner från EY.

Datum: Fredagen den 26 mars (se finalen via länk på  eoy.se)
Starttid: 18.00

För mer information, vänligen kontakta:
Isabel Bergström Stacey, projektledare för EY Entrepreneur Of The Year Sverige, isabel.bergstrom.stacey@se.ey.com, 076- 6028972

Här är samtliga finalister i årets upplaga av EY Entrepreneur Of The Year:

EY Entrepreneur Of The Year

 • David Modig, Modig Machine Tool AB, Kalmar
 • Lars Johansson, Mats Hedlund och Anders Wall, Dormy Golf & Fashion AB, Örebro
 • Pether Fredholm, JSB Gruppen AB, Asarum
 • Eszter Horváth Tóthné, Move & Walk Sverige AB, Hisings Backa
 • Märta Olausson, Modigo AB, Stockholm
 • Mikael Sandberg, VNext AB, Umeå

Årets kvinnliga stjärnskott

 • Elisabeth Ström, Cleaning Support Sweden AB, Växjö
 • Ann Nyström, Viaduct AB, Eskilstuna
 • Lena Holst, Starka AB, Kristianstad
 • Pernilla Alfredsson, Lightab (Light Energy Saving Sweden AB), Göteborg
 • Bianca Ingrosso, Bianca Ingrosso AB, Stockholm
 • Sara Stenlund, Boporten (SAR i Umeå Holding AB), Umeå

Årets manliga stjärnskott

 • Martin Bondéus, Bondtech AB, Värnamo
 • Daniel Erlandsson, Din ELON butik AB, Hedemora
 • Talal Alshammari, Teknikdelar.se (Spares Nordic AB), Malmö
 • Eric Martinsson & Anton Johansson, Grebban (Grebban Design AB), Göteborg
 • Johan Knaust, K2A (K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB), Stockholm
 • Jan-Erik Hansson, Vallens gård (Snaten Lantbruk AB), Ljusdal  

Bästa internationella tillväxt

 • Ramiz Zand, Zandgroup AB, Linköping
 • Martin Nilsson och Peter Fagrell, Alfa Group Holding AB, Kil
 • Johan Lindau & Mimi Lindau Rikardsson, Blå Station Aktiebolag, Åhus
 • Per Nauclér, Plint AB, Göteborg
 • Peter Rothschild, BioGaia AB, Stockholm
 • Anders Wikström, Olofsfors AB (P. Wikström J:r AB), Nordmaling

Läs mer på EOY.se