Press release

24 juni 2021

EY inleder jakten på Sveriges främsta entreprenör 2021

Nu öppnar EY nomineringsperioden för EY Entrepreneur Of The Year 2021. Det finns möjlighet för att nominera till och med den 31 augusti. Under november månad kommer 6 regionala vinnare utses, som i sin tur ska göra upp om den nationella titeln.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen Assurance Consulting Tax

Nu öppnar EY nomineringsperioden för EY Entrepreneur Of The Year 2021. Det finns möjlighet för att nominera till och med den 31 augusti. Under november månad kommer 6 regionala vinnare utses, som i sin tur ska göra upp om den nationella titeln. 

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY har sedan 1990-talet utsett Sveriges främsta entreprenörer. Senast i raden att kamma hem titeln var David Modig från Modig Machine Tool AB, men nu är det dags att inleda jakten på 2021 års främsta entreprenör. Nomineringsperioden är nu öppen, och kommer att vara så till den sista augusti.

För att nomineras till utmärkelsen ska entreprenörer ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, med en omsättning på minst 10 miljoner kronor, alternativt ha 10 anställda. Entreprenörerna går sedan till intervjufasen. Under hösten 2021 utser sex oberoende jurygrupper regionala vinnare i de fyra priskategorierna. Förutom huvudpriset delas följande ut; Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt. De går sedan vidare till den nationella finalen som hålls i början av 2022. Det finns även möjlighet att nominera till hedersutmärkelsen ”Årets sociala entreprenör” som delades ut i Sverige för första gången 2020.

–Vi firade i år 25-årsjubileum av den nationella utmärkelsen, och jag hoppas på minst 25 år till av inspirerande och inkluderande entreprenörskap. Förhoppningsvis kommer vi få ta del av ännu mer entreprenörsresor där en hållbar framtid står i fokus, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Vinnaren av huvudpriset representerar Sverige i World Entrepreneur Of The Year där vinnare från hela världen gör upp om titeln som världens främsta entreprenör. Världsfinalen brukar hållas i Monaco, men på grund av coronapandemin genomförs årets event digitalt. Sveriges representant i år är David Modig från Modig Machine Tool AB. Årets går av stapeln den 10:e juni.

–Det här är den absolut bästa tiden på året. Sommaren är i antågande och vi slår upp portarna till nästa års EY Entrepreneur Of The Year, samtidigt som världsfinalen ska avgöras, säger Carlos Esterling.

Mer information om EY Entrepreneur Of The Year.

Kriterier för nominering:

 • EY Entrepreneur Of The Year
  Entreprenörer som nomineras till utmärkelsen ska ha grundat ett företag som varit aktivt i minst fem år, med en omsättning på minst 10 miljoner kronor, alternativt ha 10 anställda.

 • Årets kvinnliga stjärnskott – kategoripris
  Priset delas ut till en kvinna som är ung eller som har ett företag som vuxit snabbt på kort tid. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.

 • Årets manliga stjärnskott – kategoripris
  Priset delas ut till en man som är ung eller som har ett företag som vuxit snabbt på kort tid. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.

 • Bästa internationella tillväxt – kategoripris
  SEB delar ut ett kategoripris till en entreprenör vars affärsidé nått betydande framgångar utomlands.

 • Årets sociala entreprenör – hederspris
  Priset delas ut till en entreprenör som driver ett företag där de sociala vinsterna är lika viktiga som de ekonomiska. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara ha varit verksam i tre år.