Press release

22 sep. 2021 Stockholm, SE

&Repeats innovativa återvinningslösningar lanserat hos EY i Stockholm

Från augusti i år finns &Repeats populära nya pantsystem på kontoret hos EY i Stockholm. Den framgångsrika lanseringen av &Repeats helt digitala appbaserade lösning följer på parternas samarbete med att först välja bort och välja rätt nya mat- och dryckesförpackningar till EYs restaurang. Det nya sortimentet är i hög grad baserat på pappersfiber som har bäst möjliga återvinningsbarhet.

Presskontakt
Anja Vanhatalo

Ansvarig för långsiktigt värde i Norden och hållbarhet i Sverige, Business Development, EY Sverige

Brinner för att skapa hållbart värde. Bästa färdighet: att inspirera och motivera kollegor. Otroligt bra på att läsa böcker (avsedda för barn i åldrarna ett till tre).

Relaterade ämnen Sustainability

Från augusti i år finns &Repeats populära nya pantsystem på kontoret hos EY i Stockholm. Den framgångsrika lanseringen av &Repeats helt digitala appbaserade lösning följer på parternas samarbete med att först välja bort och välja rätt nya mat- och dryckesförpackningar till EYs restaurang. Det nya sortimentet är i hög grad baserat på pappersfiber som har bäst möjliga återvinningsbarhet.   

När det gäller tjänsteföretag och klimatavtryck är kontoret typiskt åtminstone topp 3, tillsammans med tjänsteresor och elektronikanvändning. EY arbetar strukturerat med frågorna och har gjort upp en ambitiös agenda för att ständigt förbättra sitt miljöarbete och utsläpp. Till projektet med &Repeat fanns redan en god infrastruktur för återvinning på plats, och insamlingen har sedan ökat ordentligt med &Repeats pantsystem.

Tor-Espen Steinvik &Repeats co-founder och VD säger ”Jag är riktigt glad för att kunna välkomna EY till vår växande lista med partners. Det finns många företag som pratar hållbarhet, men med EY har vi träffat någon som vågar göra något mycket konkret och visa vägen för andra”

På EY är hållbarhet en integrerad del av företagets affär och ute i verksamheten. Ordentlig återvinning och källsortering ska vara en självklarhet på ett modernt kontor, men ambitionsnivån vad gäller förbättring är satt högt: ”Med &Repeats lösning kunde vi tidigt förbättra materialet som används i våra restauranger, och nu blir det spännande att se hur mycket bättre vi som team kan bli på att återvinna” säger Anja Vanhatalo som är EYs Sustainbility Lead.


Presskontakter
Tor-Espen Steinvik
CEO, &Repeat
tor-espen@andrepeat.io
+46738999232

Anja Vanhatalo
EY Sustainability Lead
anja.vanhatalo@se.ey.com
+46725844500


Om &Repeat
&Repeat är en svensk circular tech startup som kämpar för en mer hållbar värld. Företagets digitala pantsystem löser en av restaurangbranschens stora hållbarhetsutmaningar – engångsförpackningar.


Vi äter mer och mer mat och dryck som takeaway. Det är förstås bekvämt för oss konsumenter och har drivit massor av tillväxt för restaurangbranschen, men det finns en baksida. Samma utveckling har också skapat ökande volymer med engångsförpackningar som tyvärr oftare förbränns eller skräpar ner än de återvinns. 

&Repeats lösningar skapar cirkularitet i branchens materialanvändning. Genom kraftigt förbättrad insamlingsgrad och mer homogena materialval kan engångsförpackningar få nya liv och bli flergångsmaterial.
När vi hjälps åt.