Press release

3 sep. 2021

Svenskarna tog hem EY:s och Microsofts klimattävling

John Lindblad och Jesper Alm har kammat hem EY Better Working World Data Challenge i Norden, en global tävling där deltagarna tog fram digitala lösningar för att prognostisera och hantera skogsbränder.

Presskontakt
EY Sverige

Revisions- och rådgivningsföretag

EY är ett globalt revisions- och rådgivningsföretag med ett gemensamt syfte: ”Building a better working world”- för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Relaterade ämnen Assurance Consulting Tillväxt

John Lindblad och Jesper Alm har kammat hem EY Better Working World Data Challenge i Norden, en global tävling där deltagarna tog fram digitala lösningar för att prognostisera och hantera skogsbränder. 

– Det känns jättekul och vi är naturligtvis stolta över vinsten. Vi tycker båda att vi lärde oss väldigt mycket mer inom området bildigenkänning. Det blir extra utvecklande när man får prova att bygga och experimentera. EY Better Working World Data Challenge är en bra möjlighet att få sätta sig in i ett nytt tekniskt problem, säger John Lindblad och Jesper Alm, vinnare av EY Better Working World Data Challenge. 

Initiativet EY Better Working World Data Challenge är en del av EY:s målsättning att adressera klimatfrågorna, och bidra till en mer hållbar framtid. Tävlingen riktar sig mot studenter och young professionals, som i år, utifrån satellitbilder från NASA , uppmanades hitta digitala lösningar för att minimera effekterna av skogsbränder. Tävlingen anordnas tillsammans med Microsoft, vars molnplattform Azure hjälpt de tävlande att ta fram algoritmer.

I år lockade EY Better Working World Data Challenge över 8 700 deltagare över hela världen, och i tillägg till den globala tävlingen anordnade EY också en nordisk utmaning på samma premisser. Den nordiska juryn utsåg till slut John Lindblad och Jesper Alm till vinnare, och de två Chalmersstudenterna kommer nu få dela på 5 000 USD. Danske Zhuoyuan Liu tog hem andraplatsen och den globala tävlingen vanns av Eric Wang, Clément Veyssiére och Kevin Xu från Frankrike samt Tjia Johan Setiawan från Indonesien. 

–Den nordiska tävlingen har haft precis samma upplägg som den globala tävlingen och jag är mycket imponerad över samtliga deltagare. Som inte minst den här sommaren visat är skogsbränder ett växande problem som kräver hållbara lösningar. Jag är mäkta imponerad över samtliga deltagares engagemang, driv och kunskap. Slutligen vill jag också ge ett extra stort grattis till John och Jesper, ni är väl värda segern, säger Marcus Antonsson, ansvarig för Data & Analytics på EY Sverige.

EY gick i början av 2021 ut med en plan för hur organisationen ska bidra till Parisavtalets målsättning om att inte öka jordens medeltemperatur mer än 1,5 grader Celsius. Rådgivnings- och revisionsföretaget kommer varje år kompensera för mer koldioxidutsläpp än vad de själva genererar och genom att arbeta mot sju delmål*, minska organisationens totala utsläpp med 40% till 2025.