Press release

26 okt. 2021

De gör upp om titeln som östra Sveriges främsta entreprenör

Den 2 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i östra Sverige chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Anne Kihlgren från medtech-bolaget Dynamic Code AB, premiumbilförsäljaren Sigge Bilajbegovic från PlatinumCars och Anna Lantz från AquaTeq Sweden AB, utvecklare av spolmunstycken.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Den 2 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i östra Sverige chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Anne Kihlgren från medtech-bolaget Dynamic Code AB, premiumbilförsäljaren Sigge Bilajbegovic från PlatinumCars och Anna Lantz från AquaTeq Sweden AB, utvecklare av spolmunstycken.

Efter en omfattande nomineringsprocess har det nu blivit dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio entreprenörer från östra Sverige kommer göra upp om priserna i en regionfinal den 2 november. De entreprenörer som har chans att vinna regiontiteln och dessutom ta en plats i den nationella finalen i Stockholms stadshus är:

– Förra året blev historiskt då det för första gången någonsin utsågs en nationell vinnare från vår region. David Modig var, och är, ett typexempel på en inspirerande förebild, vilket han också delar med årets mycket starka finalfält. Det är därtill en kul branschspridning, allt från halldesign och hemservice till lastbilsdäck och luftrening. Det är en ynnest att få möjligheten att få uppmärksamma och hylla de fantastiska entreprenörer som finns i vår region, och jag är säker på att vi kommer vara med och konkurrera om de nationella utmärkelserna även i år, säger Caroline Andersson, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. Vinnarna i de sex regionfinaler som genomförs under november möts i den nationella finalen i Stockholm 2021. Vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year kommer att representera Sverige vid EY World Entrepreneur Of The Year i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Öst utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Eva Schlyter, vd Ståhl Invest i Norrköping AB, David Modig, vd Modig Machine Tool AB, Jacob Nilsson, vd Axjo Group AB, Mattias Weinhandl, ägare Weinhandl Holding AB, Peter Hellgren, grundare Consid AB, samt Sara Hillbom, grundare Psykologpartners.

För mer information, vänligen kontakta: Caroline Andersson, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst, 0721 83 54 60, caroline.andersson1.@se.ey.com

Mer information om finalisterna hittar du här.

Ny samarbetspartner

Till årets upplaga av EY Entrepreneur Of The Year inleder EY ett samarbete med den ideella organisationen Hand in Hand Sweden. Samarbetet grundar sig i en gemensam tro på entreprenörskapet som en avgörande kraft för att stärka individer och samhällen. Målsättningen med samarbetet är att ytterligare lyfta dagens och morgondagens entreprenörer.  

Information och pressrum: eoy.se

Pressinbjudan
Varmt välkommen att följa regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year på plats i Norrköping. Efter galakvällen finns möjlighet att intervjua vinnarna, övriga finalister, juryn samt talespersoner från EY. Kontakta Isabel B Stacey, projektledare för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige, isabel.bergstrom.stacey@se.ey.com

Datum: Tisdag 2 november (Följ finalen via vår Instagram @eoy_sverige)
Plats: Elite Grand Hotel, Norrköping
Starttid: 17.00