Press release

10 nov. 2021

Nu ska södra Sveriges främsta entreprenörer koras

Måndagen den 15 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i södra Sverige chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Vasko Markovski & Joakim Appelqvist från Tretorn Sweden AB, Marjaana Alaviuhkola från Hallands Djursjukhus AB och Emil Eifrém från Neo4j i Malmö.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Måndagen den 15 november har entreprenörer från tio framgångsrika företag i södra Sverige chansen att prisas vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year. Bland finalisterna som gör upp om årets priser återfinns bland andra Vasko Markovski & Joakim Appelqvist från Tretorn Sweden AB, Marjaana Alaviuhkola från Hallands Djursjukhus AB och Emil Eifrém från Neo4j i Malmö.   

Efter en omfattande nomineringsprocess är det dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio entreprenörer från södra Sverige kommer göra upp om priserna i en regionfinal på Malmö Opera den 15 november. De entreprenörer som har chans att vinna regiontiteln och dessutom ta en plats i den nationella finalen i Stockholms stadshus är:

– Vi är en väldigt entreprenörsstark region, och precis som alltid har vi lyckats få fram 10 fantastiska finalister från södra Sverige. Det är en kul blandning av både hemorter och branscher, från djursjukhus och träindustri i Halland till klistermärken och mjukvara i Malmö. Juryn står inför en riktigt svår uppgift, säger Henrik Rosengren, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. Vinnarna i de sex regionfinaler som genomförs under november och december möts i den nationella finalen i Stockholm 2022. Vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year kommer att representera Sverige vid EY World Entrepreneur Of The Year i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Syd utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Mia Rolf, Marknads- & kommunikationschef Wihlborgs, Peter Areskog, Areco Steel, Elisabeth Brevenson, Brakeson, Per Hidenius, Hypergene AB, Göran Hellström, Navet, Alexander Wachtmeister Da Silva, Telavox, Lena Holst, koncernchef Starka.

För mer information, vänligen kontakta: Henrik Rosengren, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd, 070-863 09 24.

Ny samarbetspartner
Till årets upplaga av EY Entrepreneur Of The Year inleder EY ett samarbete med den ideella organisationen Hand in Hand Sweden. Samarbetet grundar sig i en gemensam tro på entreprenörskapet som en avgörande kraft för att stärka individer och samhällen. Målsättningen med samarbetet är att ytterligare lyfta dagens och morgondagens entreprenörer.  

Information och pressrum: eoy.se