Press release

9 dec. 2021 Stockholm, SE

Sveriges mest jämställda företag ska utses – SHE Index öppet för registrering

SHE Index – powered by EY är ett långsiktigt initiativ som kom till Sverige ifjol. Syftet med indexet är att uppmuntra företag att fokusera på mångfald och inkludering. Nu är indexet öppet för registrering till och med den 20 februari 2022. Vinnaren utses under SHE Conference 2022.

Presskontakt
Göran Rosberg

EY Sverige, ansvarig för affärsområdet Consulting i Sverige samt People Advisory Services i Norden och Consulting Partner

Rådgivare med stort intresse för organisation och ledarskap. Engagerad i individers utveckling i verksamheter som präglas av mångfald. Gillar klassisk musik och fjällvandring.

SHE Index – powered by EY är ett långsiktigt initiativ som kom till Sverige ifjol. Syftet med indexet är att uppmuntra företag att fokusera på mångfald och inkludering. Nu är indexet öppet för registrering till och med den 20 februari 2022. Vinnaren utses under SHE Conference 2022. 

SHE Index - powered by EY är ett verktyg som hjälper företag att genomlysa, jämföra och förbättra arbetet med inkludering med utgångspunkt i kön. Indexet är öppet för alla företag som är momsregistrerade i Sverige med över 50 anställda. Deltagande och tillgång till verktyget är kostnadsfritt. Det handlar om 36 frågor som ska besvaras inom sex olika kategorier (representationsmål, rekrytering, talangutveckling, belöningsstruktur och handlingsplaner och intersektionalitet med andra aspekter av mångfald). Baserat på informationen beräknas ett individuellt index för varje företag, vilket är ett tal mellan 0 och 100, som sammanfattar den nivå som företaget nått i sitt inkluderingsarbete.

– Målsättningen med indexet är att skapa en utgångspunkt för att mäta och driva inkluderingsarbete. Ambitionen är att företag ska kunna mäta sin resa mot ökad insikt, jämställdhet, mångfald och i slutändan lönsamhet. Vi lanserade indexet i Sverige ifjol, och nu är förhoppningen att ännu fler ska se fördelarna med plattformen, det handlar om att följa sin utveckling över tid. Man måste börja någonstans, oavsett var man är på sin resa, säger Göran Rosberg, ansvarig för People Advisory Services på EY.

Registreringen är öppen till och med den 20 februari 2022. Vinnande företag presenteras under SHE Conference 2022.

Registrera ditt företag här.