Press release

18 jan. 2022

Här är juryn som ska utse Sveriges främsta entreprenör

Nu presenteras näringslivsprofilerna i den nationella juryn till EY Entrepreneur Of The Year 2021. Günther Mårder är juryordförande för fjärde året i rad och ny medlem i juryn som ska utse Sveriges främsta entreprenör är entreprenören och den tidigare FIFA-domaren Jonas Eriksson. Finalen kommer gå av stapeln den 9 mars.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Nu presenteras näringslivsprofilerna i den nationella juryn till EY Entrepreneur Of The Year 2021. Günther Mårder är juryordförande för fjärde året i rad och ny medlem i juryn som ska utse Sveriges främsta entreprenör är entreprenören och den tidigare FIFA-domaren Jonas Eriksson. Finalen kommer gå av stapeln den 9 mars.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt. Vinnarna i de sex regionfinaler som genomförts under november och december möts i den nationella finalen i Stockholm 2022. Vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets sociala entreprenör och Family Enterprise Award. På grund av rådande pandemi har finalen i Stockholms stadshus flyttats fram till den 9 mars.

– Med tanke på läget och de efterföljande restriktionerna så hade vi inget annat val än att flytta fram finalen. Vår förhoppning är att vi kommer kunna genomföra den i början på mars, och då med pompa och ståt, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Domaren dömer
Ny jurymedlem är entreprenören och den förre FIFA-domaren Jonas Eriksson. Jonas har en lång historia som multi-entreprenör och affärsängel, samt en karriär som en av Sveriges absolut mest framgångsrika fotbollsdomare på CV:t. Idag är han aktiv investerare och sågs senast i SVT-produktionen Draknästet. Nu tar han klivet in i den nationella jury som består av nyckelpersoner inom svenskt näringsliv samt entreprenörer som tidigare har vunnit utmärkelsen. Förutom Jonas Eriksson är även Nordnets grundare Claes Dinkelspiel och Gekås-ägaren Thomas Karlsson nya nationella jurymedlemmar.

– Det är med glädje vi välkomnar Claes, Thomas och Jonas in i Entrepreneur Of The Year-värmen. Det är en minst sagt erfaren trio som kommer tillföra mycket till vår redan starka jury. Jonas gedigna erfarenhet inom idrotten tror jag kommer komma väl till pass, särskilt i kombination med hans starka ledaregenskaper. Att ha dömt världsstjärnor som Zlatan och Ronaldo blir givetvis en tillgång, för precis som på planen är det domaren som dömer även i EY Entrepreneur Of The Year, säger Carlos Esterling.

Förutom Jonas Eriksson består den nationella juryn även av ordförnade Günther Mårder, vd för Företagarna, Lena Olving, som utsågs till Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet år 2010, Maria A Grimaldi, executive advisor, board professional och investerare, Lisa Rejler, styrelseledamot på Rejlers och vinnare av EY Family Business Award 2017, Pär Svärdson, vd och grundare av Apotea och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2019, Claes Dinkelspiel, grundare och styrelseordförande i Nordnet samt Thomas Karlsson, ägare av Gekås Ullared och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year region Väst 2016.