Press release

10 juni 2022 Stockholm, SE

Han är världens främsta entreprenör

Gaston Taratuta, grundare och vd för Aleph Group utsågs igår till EY World Entrepreneur Of The Year 2022. Gaston från Argentina har revolutionerat digital marknadsföring genom att erbjuda en global plattform för företag på tillväxtmarknader. Ilija Batljan, vd och grundare av SBB representerade Sverige och hamnade på en delad andraplats tillsammans med övriga finalister.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Gaston Taratuta, grundare och vd för Aleph Group utsågs igår till EY World Entrepreneur Of The Year 2022. Gaston från Argentina har revolutionerat digital marknadsföring genom att erbjuda en global plattform för företag på tillväxtmarknader. Ilija Batljan, vd och grundare av SBB representerade Sverige och hamnade på en delad andraplats tillsammans med övriga finalister.

EY World Entrepreneur Of The Year är världens främsta utmärkelse för entreprenörer och nationella vinnare från 41 länder tävlade i år om titeln. På torsdagskvällen vid en galamiddag i Monaco utnämndes Gaston Taratuta till världens främsta entreprenör. Det är första gången i utmärkelsens historia som en entreprenör från Argentina får titeln.

Gaston grundade sitt första bolag Internet Media Services (IMS) 2005 med ambitionen att fördjupa det digitala ekosystemet i sitt hemland Argentina och hjälpa den globala teknikindustrin att växa i hela regionen. Genom förvärv bildades Aleph Group, vilket idag är ett framstående globalt reklamholdingbolag med närvaro på 90 marknader på fyra kontinenter. Förra året genererade Aleph Group en nettoomsättning på 131 miljoner US dollar med en nettovinst på 26 miljoner US dollar och sysselsatte mer än 1 000 personer. Gaston brinner för utvecklingen av digital marknadsföring och investerar i utbildningsprogram som hjälper människor i tillväxtländer att göra karriär inom digitala medier.

– Att vara entreprenör är mer än att bara bygga ett framgångsrikt företag, det handlar om att skapa och ta vara på möjligheter där sådana inte finns eller inte så enkla att uppnå.  Få branscher har upplevt en större utveckling under de senaste två decennierna än digital marknadsföring och det är därför jag brinner så mycket för att vara med att skapa branschens framtid. Jag är verkligen tacksam och ödmjuk över att bli utsedd till EY World Entrepreneur Of The Year 2022 och jag hoppas kunna använda denna plattform för att stärka framtidens entreprenörer, kommenterar Gaston Taratuta.

Svenska finalisten Ilija Batljan, SBB, på en delad andraplats
EY Entrepreneur Of The Year genomförs varje år på regional, nationell och internationell nivå. Ilija Batljan vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB), vann den nationella finalen i mars och var Sveriges finalister i världsfinalen samt fick möta den internationella juryn. Ilija delade på andraplatsen tillsammans med övriga finalister och är därmed en av de främsta entreprenörerna i världen.

Äntligen är världsfinalen tillbaka i Monaco och det har varit en ära att följa våra finalister när de har mött världseliten i entreprenörskap under några intensiva dagar. Ilija Batljan gjorde en mycket bra insats under juryintervjun och jag är imponerad av hans entreprenörsresa, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Pressfoton från EOY: lickr.com/weoy_monaco/albums

Mer information om EY Entrepreneur Of The Year.