Press release

20 okt. 2022

Nu ska främsta entreprenörerna utses runt om i Sverige

Det är snart dags för regionfinaler i Sverige för världens främsta utmärkelse för entreprenörer. I november drar EY Entrepreneur Of The Year i gång för 27:e gången i Sverige. Med start i Skellefteå utses regionala vinnare på sex entreprenörsgalor och vinnarna tar sig sedan till den nationella finalen. Intresset för utmärkelsen har varit stort med många nomineringar från hela Sverige. I år syns ett fortsatt fokus bland entreprenörerna på att bidra till ett bättre samhälle.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Det är snart dags för regionfinaler i Sverige för världens främsta utmärkelse för entreprenörer. I november drar EY Entrepreneur Of The Year i gång för 27:e gången i Sverige. Med start i Skellefteå utses regionala vinnare på sex entreprenörsgalor och vinnarna tar sig sedan till den nationella finalen. Intresset för utmärkelsen har varit stort med många nomineringar från hela Sverige. I år syns ett fortsatt fokus bland entreprenörerna på att bidra till ett bättre samhälle.

Nomineringsprocessen för EY Entrepreneur Of The Year 2022 är nu avslutad och det har kommit drygt 600 nomineringar från hela landet. Efter djupintervjuer med entreprenörerna utses tio finalister per region som går vidare till regionfinaler som avgörs i sex städer i november. Först ut är region Norr och Skellefteå, sedan kommer regionala finalister utses i Malmö, Jönköping, Göteborg, Stockholm och Karlstad. De tio finalisterna presenteras en vecka innan respektive final på eoy.se.

I varje region utses vinnarna av en extern och oberoende jury som består av nyckelpersoner inom det regionala näringslivet samt entreprenörer som tidigare vunnit utmärkelsen. Juryn granskar de tio finalisterna utifrån fyra olika kriterier; inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt.

Flera priser ska delas ut till entreprenörerna
Förutom huvudpriset delas följande priser ut; Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt. Samtliga vinnare går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 9 februari 2023.

– Nu mer än någonsin behövs entreprenörer för att fortsätta skapa tillväxt för Sverige. Därför känns det roligt att vi nu i november ska utse och hylla framgångsrika entreprenörer vid sex regionfinaler. Det är också glädjande att vi fått in så många nomineringar och en fortsatt trend är att flera entreprenörer fokuserar på samhällsansvaret. Vi ser också att entreprenörerna representerar en bra mix av såväl branscher som geografisk tillhörighet. Det kommer bli en mycket tuff uppgift för de regionala jurygrupperna att utse vinnarna, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year Sverige.

Inför förra årets upplaga av EY Entrepreneur Of The Year inledde EY ett samarbete med den ideella organisationen Hand in Hand Sweden. Samarbetet fortsätter och det grundar sig i en gemensam tro på entreprenörskapet som en avgörande kraft för att stärka individer och samhällen. Målsättningen med samarbetet är att ytterligare lyfta dagens och morgondagens entreprenörer.

Regionfinaler av EY Entrepreneur Of The Year 2022
1 nov Skellefteå, Region Norr
15 nov Malmö, Region Syd
17 nov Jönköping, Region Öst
22 nov Göteborg, Region Väst
25 nov Stockholm, Region Stockholm
29 nov Karlstad, Region Svealand

För mer information: www.eoy.se 
Pressbilder från tidigare år: www.flickr.com/photos/eoy_sweden/