Press release

8 nov. 2022

De gör upp om titeln som Sydsveriges främsta entreprenör

Nu ska södra Sveriges mest framgångsrika entreprenörer utses. Den 15 november har nio entreprenörer från Sydsverige chansen att ta emot pris vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2022 i Malmö. Bland finalisterna finns en stor bredd av verksamheter, allt från träning till godis.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Nu ska södra Sveriges mest framgångsrika entreprenörer utses. Den 15 november har nio entreprenörer från Sydsverige chansen att ta emot pris vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2022 i Malmö. Bland finalisterna finns en stor bredd av verksamheter, allt från träning till godis.

Årets regionfinaler i Sverige av Entrepreneur Of The Year är nu i gång och södra Sverige är näst först ut. Efter en omfattande nomineringsprocess under hösten genomförs nu i november regionfinaler av den svenska upplagan av världens främsta entreprenörsutmärkelse. 

Nio framgångsrika entreprenörer från Sydsverige kommer göra upp om priserna i regionsfinalen den 15 november i Malmö. De entreprenörer som har chans att vinna och ta en plats i den nationella finalen i Stockholm är:

 • Charlotta Lannerheim, Bluebox AB, Malmö (bluebox.se

 • Christian Ask, 247 Group AB (Fitness 24Seven), Lund (fitness24seven.com

 • Joakim Jansson, Xtrfy Gaming AB, Landskrona (www.xtrfy.com

 • Kent Olsson, Hemmakväll AB, Landskrona (hemmakvall.se

 • Marie Clark, Jay M Jay AB, Landskrona (jaymjay.se

 • Oliver Lundgren, Skolon AB, Karlshamn (skolon.com)  

 • Stefan Engelsson, Engelsons Holding AB (Engelsons), Falkenberg (engelsons.se

 • Torbjörn Peltonen, Scanbox Thermoproducts Aktiebolag, Olofström (scanbox.se

 • Örjan Johansson, Spiideo AB, Malmö (spiideo.com)
   

Läs mer om alla finalisterna i region Syd.

- Äntligen är det dags för att ses och hylla våra sydsvenska entreprenörer. Vi har en fantastisk mix med entreprenörer i årets regionfinal. Det finns en stor bredd på entreprenörernas verksamheter där alla kan hitta något intressant. Vi har också kontraster eftersom vi exempelvis har både en gymkedja och en godiskedja bland finalisterna. Finalisternas verksamheter hör till både traditionella branscher till lite nyare branscher som sysslar exempelvis med gamingtillbehör. Regionfinal på Malmö Opera kommer bli en spännande tillställning, säger Hanna Fehland, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd.

Vinnarna i region Syd utses av en extern oberoende jury som leds av juryordförande Mia Rolf, cmo  Wihlborgs Fastigheter AB och övriga jurymedlemmar är Peter Areskog, VD Areco Steel AB, Elisabeth Brevenson, VD Brakeson AB, Per Hidenius, ledamot Hypergene AB, Alexander Wachtmeister Da Silva, medgrundare Telavox AB, Lena Holst, VD Starka AB, Karolin Jeppsson, VD Dofab AB och Henrik Hallgren, grundare Parkster AB. 
 
För mer information: eoy.se 
Pressbilder: flickr.com/eoy_sweden

För mer information, vänligen kontakta: 
Hanna Fehland, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd, 070 324 97 48.