Press release

17 nov. 2022

Jeanette Tretten är östra Sveriges främsta entreprenör

Familjeföretaget Econovas vd Jeanette Tretten mottog under torsdagskvällen utmärkelsen som EY Entrepreneur Of The Year region öst. Vid regionfinalen delades det även ut pris till Ivan Martic, IM Vision som ”Årets manliga stjärnskott” och ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Christine Mannerstråle samt Ida Jergell, Addpeople. ”Bästa internationella tillväxt” delades ut till Mikael Axelsson, Garantell AB.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Familjeföretaget Econovas vd Jeanette Tretten mottog under torsdagskvällen utmärkelsen som EY Entrepreneur Of The Year region öst. Vid regionfinalen delades det även ut pris till Ivan Martic, IM Vision som ”Årets manliga stjärnskott” och ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Christine Mannerstråle samt Ida Jergell, Addpeople. ”Bästa internationella tillväxt” delades ut till Mikael Axelsson, Garantell AB.

Regionfinalen av utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year avgjordes under torsdagskvällen i Jönköping och Jeanette Tretten, vd på Econova i Norrköping, fick ta emot priset. Historien om familjeföretaget Econova startade 1959 när Jeanettes farfar och farmor såg en möjlighet att omvandla bark till jord. I dag har barken fått sällskap av andra material, men ambitionen att återvinna material som annars skulle gå till spillo är fortfarande grunden för Econovas verksamhet. Econova är även en av Skandinaviens ledande aktörer inom trädgård med varumärket Weibulls. Enligt Jeanette är det kombinationen av återvinning och trädgård som gör företaget unikt.

Juryns motivering löd: 
Genom en lyckad kombination av utveckling, stort driv och risktagande förändrar entreprenören en hel bransch, både i och utanför Sverige. Med båda fötterna i jorden har årets pristagare visat att hållbarhet och ett modernt ledarskap har fått familjeföretaget att blomstra. Allt detta medan innovationsidéerna gror för att nå de högt uppsatta miljömålen.

Den oberoende jury som korade vinnarna i region öst leddes av ordförande Eva Schlyter, VD Ståhl Invest i Norrköping, David Modig, ägare Modig Machine Tool AB, Jacob Nilsson, VD Axjo Plastic AB, Peter Hellgren, VD och ägare av Consid AB, Sara Hillbom, VD Psykologpartners och Pernilla Ljungbergh, VD Ny Studio.

Entreprenörer från Jönköping och Värnamo mottog också priser 
Under regionfinalen på Elite Stora Hotellet i Jönköping delades det också ut pris till Christine Mannerstråle och Ida Jergell, Addpeople i Jönköping som ”Årets kvinnliga stjärnskott” ”Bästa internationella tillväxt” gick till Mikael Axelsson, Garantell AB i Värnamo. ”Årets manliga stjärnskott” gick till Jönköpingsentreprenören Ivan Martic, IM Vision. Samtliga vinnare går vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 9 februari 2023.

- Tack alla gäster som under torsdagskvällen hjälpte till att hylla östra Sveriges främsta entreprenörer. Roligt att Jeanette Tretten som tillhör tredje generationen i Norrköpingsföretaget Econova ska representera östra Sverige i den nationella finalen nästa år. Jag håller tummarna för Jeanette och övriga vinnare från vår region i Sverigefinalen, säger Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

För mer information: eoy.se 

Pressbilder: flickr.com/eoy_sweden

För mer information, vänligen kontakta: 
Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst, 073-612 34 77.

Jurymotiveringar region Öst:

EY Entrepreneur Of The Year – Jeanette Tretten, Econova 
Genom en lyckad kombination av utveckling, stort driv och risktagande förändrar entreprenören en hel bransch, både i och utanför Sverige. 

Med båda fötterna i jorden har årets pristagare visat att hållbarhet och ett modernt ledarskap har fått familjeföretaget att blomstra. Allt detta medan innovationsidéerna gror för att nå de högt uppsatta miljömålen. 

Årets kvinnliga stjärnskott - Christine Mannerstråle och Ida Jergell, Addpeople 
Med ett kreativt entreprenörskap och tydliga värderingar driver entreprenören både sin verksamhet och branschens utveckling framåt. Att tänka nytt är en självklarhet och med digitala lösningar byggs långsiktiga relationer vilket lett till framgång. Pristagaren sätter alltid människan i fokus och när allt är på rätt plats skapas möjligheter för att kunna leva sitt bästa liv.

Årets manliga stjärnskott – Ivan Martic, IM Vision 
Årets manliga stjärnskott kombinerar kontinuerlig produktutveckling med ett hållbarhetsarbete vilket gör att vi bara har sett början på en spännande entreprenörsresa.  
Från tidig ålder har detta stjärnskott drivit sitt bolag till att idag vara Europaledande i sin bransch. Mod, flexibilitet och ledorden ”Bra kan alltid bli bättre” är en viktig del i hans framgångsrecept.

Bästa internationella tillväxt – Mikael Axelsson, Garantell AB 
Med kunden i fokus har entreprenören automatiserat och digitaliserat sin verksamhet i en annars traditionell bransch.   
Denna innovativa utmanare har alltid velat testa sin gräns och fokuserat på möjligheter istället för svårigheter. Med självstyrande team leds bolaget av många under stor frihet och tack vare sina smarta lösningar kryssar årets pristagare vidare mot internationella framgångar.