Press release

22 nov. 2022

Nu ska utmärkelsen som Svealands främsta entreprenör delas ut

De mest framgångsrika entreprenörerna i Svealand ska nu koras. Den 29 november har nio entreprenörer från Svealand chansen att ta emot pris vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2022 i Karlstad. Finalisternas verksamheter har en stor bredd i år, allt från hustillverkning, heminredning och friluftsprodukter till ett takföretag och ett sågverk.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

De mest framgångsrika entreprenörerna i Svealand ska nu koras. Den 29 november har nio entreprenörer från Svealand chansen att ta emot pris vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2022 i Karlstad. Finalisternas verksamheter har en stor bredd i år, allt från hustillverkning, heminredning och friluftsprodukter till ett takföretag och ett sågverk.

Nu är dags för höstens sista regionfinal av EY Entrepreneur Of The Year 2022, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. En omfattande nomineringsprocess är avslutad och nio framgångsrika entreprenörer från Svealand kommer göra upp om priserna i regionfinalen.

- Vi ser i år blandning av bolag och något som flera har gemensamt är att de fått ett uppsving kopplat till pandemin. Några av finalisterna driver bolag relaterat till livsstil och fritidsintressen, vilket gör att pandemin påverkat bolagen positivt. Jag ser fram emot att hylla våra fantastiska entreprenörer i Svealand, säger Marie Olander, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand.

På regionfinalen den 29 november på Elite Stadshotellet i Karlstad kommer vinnarna att koras i de fyra olika kategorierna: Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott, Bästa internationella tillväxt samt huvudpriset EY Entrepreneur Of Year. Entreprenörer som har chans att ta hem utmärkelsen är:

  • Anna Höök Andersson, I AMhh interor AB, Hallsberg (iaminterior.se)
  • Göran Hjälmeby, Intressanta Hus Sverige AB, Västerås (intressantahus.se)
  • Jenny Holmén, Novatic Industrial AB, Örebro (novatic.se)
  • Kari Andersson, AB Hilmer Andersson, Åmotfors (hilmer.se)
  • Mohammed Hadad, Commissioning Design Engineering Sweden AB (CDE), Västerås (cdes.se)
  • Oskar Ståhlberg och Linus Karlsson, Dalarnas Takmontage AB, Falun (dalarnastakmontage.se)
  • Robert Borenius, Fondprodukter AB, Karlstad (fondprodukter.se)
  • Sophie Wilhelmsson, Equality Line AB, Hammarö (equalityline.se)
  • Stefan Grönqvist, Aros Polymerteknik AB, Västerås (polymerteknik)

Vinnarna går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholms Stadshus den 9 februari 2023. Vinnarna i region Svealand utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Linda Take, vd Mericon AB, Pauline Grindvall, grundare My Perfect Day, Gerald Engström, grundare SystemAir AB, Anders Wall, vd, Dormy Golf samt regionvinnare 2020 och Mårten Åkeson, grundare och VD Proteinbolaget AB.

- En av årets höjdpunkter är när vi kör i gång Svealands juryarbete för EY Entrepreneur Of The Year. Jag och mina kollegor i juryn är imponerade av energi hos entreprenörerna och det blir en utmaning att utse vinnarna i de fyra kategorierna, säger juryordförande Linda Take.

För mer information: eoy.se
Pressbilder: flickr.com/eoy_sweden

För mer information, vänligen kontakta:

  • Marie Olander, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand, 072 183 24 99