Press release

22 nov. 2022

Västsveriges främsta entreprenörer skapar ett tryggare samhälle

Joakim Colliander, Pelle Garå och Mattias Shamlo från Safer Society Group Sweden AB tog emot utmärkelsen som Västsveriges främsta entreprenörer. Regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2022 hölls på tisdagskvällen den 22 november i Göteborg. Fler priser delades ut under kvällen; Cecilia Simonsson, Ad Acto Rekrytering AB fick utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott” gick till Jakob Sjöberg, Swedish Hydro Solutions AB. Mats Lundgren och Fredrik Johansson, FOV Fabrics AB mottog pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

Joakim Colliander, Pelle Garå och Mattias Shamlo från Safer Society Group Sweden AB tog emot utmärkelsen som Västsveriges främsta entreprenörer. Regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2022 hölls på tisdagskvällen den 22 november i Göteborg. Fler priser delades ut under kvällen; Cecilia Simonsson, Ad Acto Rekrytering AB fick utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott” gick till Jakob Sjöberg, Swedish Hydro Solutions AB. Mats Lundgren och Fredrik Johansson, FOV Fabrics AB mottog pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year har nu nått västra Sverige och entreprenörerna bakom Safer Society Group Sweden AB i Göteborg mottog utmärkelsen under tisdagskvällens regionfinal. Joakim Colliander, Pelle Garå och Mattias Shamlo startade företaget med en idé om att stoppa sexuellt övergreppsmaterial på barn med hjälp av teknik och samarbeten. Mjukvaran upptäcker och blockerar sexuellt övergreppsmaterial på barn i företags och organisationers IT-miljöer. Produkterna används av globala företag och organisationer inom offentlig sektor i drygt 110 länder. I dag har de kunder bland över 4 000 polismyndigheter världen över. Deras mål är att fortsätta utveckla produkter som bidrar till ett bättre samhälle. 

- Joakim, Pelle och Mattias som står bakom Safer Sociaty Group brinner för sin affärsidé och att påverka omvärlden. De har haft motgångar men ändå lyckats. De gör något gott för samhället när de skyddar barnen, säger Sofia Ström, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Väst. 
 
Den oberoende jury som korade vinnarna i region Väst leddes av juryordförande Johan Trouvé, VD Västsvenska Handelskammaren och övriga jurymedlemmar Magnus Larsson, grundare av Pincho Nation AB, Malin Persson, VD och ägare av Accuracy AB, Victor Halvarsson, VD och grundare av VANBRUUN AB, Magnus Dafgård, vice VD Gunnar Dafgård AB, Klementina Österberg, VD GU Ventures och Magnus Emilson, serieentreprenör och grundare av Visit Group.

Juryns motivering löd:

Årets vinnare har utan tvekan en stark drivkraft i att göra skillnad i världen. Trots initiala motgångar har vinnaren visat prov på stor uthållighet och målmedvetenhet och har lyckats skapa ett expansivt bolag med både en rejäl omsättningstillväxt och hållbar tillväxtmodell. 

Med flera viktiga kunder på den internationella marknaden har man skapat tekniska lösningar på ett globalt problem för att ta parti för de mest utsatta och skapa ett tryggare samhälle.

Entreprenörer från Alingsås och Borås tog också emot utmärkelser

På Elite Park Avenyn i Göteborg delades det även ut pris till Göteborgaren Cecilia Simonsson, Ad Acto Rekrytering AB, som ”Årets kvinnliga stjärnskott”. ”Årets manliga stjärnskott” gick till Jakob Sjöberg, Swedish Hydro Solutions AB från Alingsås. ”Bästa internationella tillväxt” delades ut till Boråsentreprenörerna Mats Lundgren och Fredrik Johansson, FOV Fabrics AB. Samtliga vinnare går vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 9 februari 2023.

Läs mer om alla finalisterna.

För mer information: eoy.se 
Pressbilder: flickr.com/eoy_sweden

För mer information, vänligen kontakta: 
Sofia Ström, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Väst, 073 040 43 97.

Jurymotiveringar region Väst:

EY Entrepreneur Of The Year – Joakim Colliander, Pelle Garå och Mattias Shamlo - Safer Society Group Sweden AB

Årets vinnare har utan tvekan en stark drivkraft i att göra skillnad i världen. Trots initiala motgångar har vinnaren visat prov på stor uthållighet och målmedvetenhet och har lyckats skapa ett expansivt bolag med både en rejäl omsättningstillväxt och hållbar tillväxtmodell. 

Med flera viktiga kunder på den internationella marknaden har man skapat tekniska lösningar på ett globalt problem för att ta parti för de mest utsatta och skapa ett tryggare samhälle. 

Årets manliga stjärnskott – Jakob Sjöberg, Swedish Hydro Solutions AB

Årets manliga stjärnskott är genuint intresserad av att lösa problem och har skaffat sig en gedigen kunskap inom sitt område. Genom hans starka engagemang och öppenhet för att hitta nya möjligheter har han grundat ett bolag som har både en unik och hållbar lösning och här pratar vi hållbarhet på riktigt. Bolaget visade nästintill omgående svarta siffror och har dessutom en oändlig (skal)barhet internationellt. 

För årets vinnare räcker det inte att bara hjälpa till utan han vill förändra någon ifrån grunden. 

Årets kvinnliga stjärnskott – Cecilia Simonsson, Ad Acto Rekrytering AB

Med betydande kunskapsbagage och stor lyhördhet för vad individen behöver har denna kvinna skapat en trygg och givande arbetsplats dit de anställda söker sig och inte tvärtom. Hon styrs av sina värderingar och räds inte motgångar. Att ge upp är inte ett alternativ för denna starka kvinna. 

Vinnaren hänger med i utvecklingen av tekniken som kortsiktigt konkurrerar med sin egen affärsmodell och hon satsar 100% framåt även om det blir förarlöst. 

Bästa internationella tillväxt – Mats Lundgren och Fredrik Johansson, FOV Fabrics AB

Med en ständig strävan efter att skapa en långsiktig och hållbar utveckling har man byggt ett lönsamt bolag med stor global tillväxt. Genom strategiska samarbeten med forskningen skapar man unika produkter med mervärde och driver innovationen i branschen, allt för att skapa en bättre morgondag. Det är ingen hemlighet att de skapar värde för samhället och har hela världen som sin marknad.