Press release

10 mars 2023

Sveriges främsta skattejuriststudent 2023 är korad

Emelie Boberg från Handelshögskolan vid Göteborg Universitet har utsett som årets vinnare av en jury och blir därmed Sveriges representant i den internationella finalen av EY Young Tax Professional Of The Year. Totalt var det fjorton finalister från sju olika universitet i Sverige som tävlade om titeln.

Presskontakt
Elisabeth Granhage

Business Tax Services Leader och Tax Talent Leader i Norden, Tax partner, EY Sverige

Teaminriktad skatterådgivare och ledare. Brinner för att utveckla människor och skapa långsiktiga relationer.

Relaterade ämnen Tax

Emelie Boberg från Handelshögskolan vid Göteborg Universitet har utsett som årets vinnare av en jury och blir därmed Sveriges representant i den internationella finalen av EY Young Tax Professional Of The Year. Totalt var det fjorton finalister från sju olika universitet i Sverige som tävlade om titeln.

Under torsdagen 9 mars avgjordes den svenska finalen av den årliga globala tävlingen Young Tax Professional Of The Year (YTPY) där Emelie Boberg blev utsedd till Sveriges främsta skattejuriststudent och kommer representera Sverige i den globala finalen.

- Det känns så bra. Jag är chockad men det är så roligt, jag är både tacksam och glad, säger Emelie Boberg som studerar på Göteborgs Universitet.

Årets tävlande har utsetts efter en rekryteringsprocess med tester och intervjuer. De fjorton finalisterna studerar på universiteten i Uppsala, Lund, Stockholm, Linköping, Örebro, Umeå och Göteborg. Finalisterna bjöds in till EY:s Stockholmskontor där de i mindre grupper fick tävla att lösa ett skatterättsligt case med inslag av både svensk och internationell skatterätt. Vadera lags lösning presenterades senare för en jury som utsåg vinnaren.

Årets jury bestod av Annika Bremer, Head of Tax, DHL Nordic och Cecilia Lundberg, Group Indirect Tax Manager, Atlas Copco samt samt två partners inom skatt från EY, Elisabeth Granhage och Johan Agrell. Tävlingens moderator var Bertil Wiman, professor emeritus vid Uppsala Universitet.

Juryns motivering för vinnaren Emelie Boberg:

”Med en tydlig känsla för laget, en god förmåga i skatterätt i att göra det komplicerade förståeligt, dessutom presenterat på ett förtroendeingivande sätt, har Emelie Boberg visat att hon är årets Young Tax Professional of the Year 2023”

På andraplats kom Carl-Hampus Hansson från Uppsala Universitet och på tredjeplats kom Anna Blanca Zingmark från Lunds Universitet.

Om EY Young Tax Professional of the Year
EY startade Young Tax Professional Of The Year 2010 för att uppmärksamma samt utveckla nästa generation skatterådgivare. Sedan 2012 har tävlingen genomförts i Sverige. Tävlingen vänder sig till studenter som är intresserade av skatterätt och är i slutet av sin utbildning.