Press release

14 mars 2024

Liva Bihre är Sveriges främsta skattejuriststudent

Liva Bihre från Uppsala universitet vann tävlingen EY Young Tax Professional of the Year. Hon blir därmed Sveriges representant i den globala finalen som avgörs i början av 2025. Totalt tävlade femton finalister från fem olika universitet i Sverige om titeln i den svenska finalen.

Presskontakt
Elisabeth Granhage

Business Tax Services Leader och Tax Talent Leader i Norden, Tax partner, EY Sverige

Teaminriktad skatterådgivare och ledare. Brinner för att utveckla människor och skapa långsiktiga relationer.

Relaterade ämnen Tax Karriär

Liva Bihre från Uppsala universitet vann tävlingen EY Young Tax Professional of the Year. Hon blir därmed Sveriges representant i den globala finalen som avgörs i början av 2025. Totalt tävlade femton finalister från fem olika universitet i Sverige om titeln i den svenska finalen.

Den 14 mars avgjordes den svenska finalen i EY:s globala tävling Young Tax Professional of the Year (YTPY). Liva Bihre utsågs till Sveriges främsta skattejuriststudent och representerar därmed Sverige i den globala finalen som avgörs i början av 2025. Där kommer hon att tävla mot finalister från cirka 40 länder runt om i världen. Liva Bihre vinner dessutom prispengar och ett anställningskontrakt på EY i Sverige med flexibelt startdatum. På andra plats kom Adina Larsson, Stockholms universitet och på tredje plats Axel Fahlgren, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som båda vinner uppsatspraktikplats och prispengar.

– Det har verkligen varit en lärorik och utmanande dag. Dagen har överträffat alla förväntningar och det har varit så himla kul, säger Liva Bihre som studerar på Uppsala universitet.

Årets finalister utsågs efter en rekryteringsprocess med tester och intervjuer. De femton finalisterna studerar vid universiteten i Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping och Karlstad.

Finalisterna löste skatterättsligt case
Under finaldagen samlades finalisterna på EY:s kontor i Stockholm där de i mindre grupper löste ett skatterättsligt case med inslag av både svensk och internationell skatterätt. Grupperna presenterade sedan sina lösningar för en jury som utsåg vinnaren.

Årets jury bestod av Cesar Wahlbeck, Head of Group Tax, Handelsbanken och två partners inom skatt på EY, Anna Berggren och Elisabeth Granhage. Viktiga kriterier för juryns beslut var skatterättsliga kunskaper och analytisk förmåga, ledaregenskaper, samarbetsförmåga, presentationsteknik och kommersiella färdigheter.

Juryns vinnarmotivering
”Hennes enastående expertkunskaper inom skatterätt, förmågan att transformera komplexa regelverk till lättbegripliga koncept, samt hennes inspirerande laganda gör henne till en klar vinnare. Dessutom har hennes förmåga att förmedla sitt arbete på ett betryggande och tillitsfullt sätt imponerat på juryn. Utan tvekan är Liva Bihre årets Young Tax Professional of the Year 2024, och hon är redo att sätta ännu större avtryck inom skattevärlden.”

Om EY Young Tax Professional of the Year
2010 startade EY tävlingen Young Tax Professional of the Year för att uppmärksamma och utveckla nästa generations skatterådgivare. I Sverige har tävlingen genomförts sedan 2012. Young Tax Professional of the Year vänder sig till studenter som är intresserade av skatterätt och i slutet av sin utbildning.

Läs mer: EY Young Tax Professional of the Year

Sveriges främsta skattejuriststudent 2024

Sveriges tar emot pris för främsta skattejuriststudent 2024

Liva Bihre från Uppsala universitet vann EY:s årliga tävling Young Tax Professional of the Year.