Press release

11 juni 2021

EY har utsett världens främsta entreprenör

Under gårdagskvällen utsågs sydkoreanen JunJin SEO till EY World Entrepreneur Of The Year 2021. JungJin, från Celltrion Group, är den förste vinnaren någonsin från Sydkorea. David Modig, Modig Machine Tool AB, representerade Sverige och slutade på en delad andraplats, tillsammans med övriga finalister.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen Consulting Assurance Tax

Under gårdagskvällen utsågs sydkoreanen JunJin SEO till EY World Entrepreneur Of The Year 2021. JungJin, från Celltrion Group, är den förste vinnaren någonsin från Sydkorea. David Modig, Modig Machine Tool AB, representerade Sverige och slutade på en delad andraplats, tillsammans med övriga finalister.

EY World Entrepreneur Of The Year är världens främsta utmärkelse för entreprenörer och nationella vinnare från hela världen tävlar om utmärkelsen. I en livesändning under torsdagskvällen utsågs JungJin SEO, Celltrion Group, till världens främsta entreprenör.

– Jag är hedrad över att nu vara med i den prestigefyllda gruppen av EY World Entrepreneur Of The Year-vinnare. Jag tänker använda den här fantastiska plattformen till att fortsätta göra världen till en bättre plats för kommande generationer, kommenterar JungJin SEO, vinnare av EY World Entrepreneur Of The Year 2021.

Efter en omfattande och djupgående process utsåg en oberoende internationell jury JungJin SEO till vinnare av årets tävling.

David Modig delad tvåa
EY Entrepreneur Of The Year genomförs varje år på regional, nationell och internationell nivå. David Modig från Modig Machine Tool AB vann tidigare i våras den nationella finalen, och i världsfinalen slutade han på en delad andraplats tillsammans med de övriga finalisterna.

– Jag är oerhört imponerad av det driv och yrkeskunnande David visat upp. Därtill är han en stor inspiration för alla unga entreprenörer där ute, och dessutom världsledande inom sitt gebit. Det räckte tyvärr inte hela vägen i världsfinalen, men jag vill ändå avsluta med ett stort, stort grattis och lycka till, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Mer information om utmärkelsen WEOY.