Press release

10 nov. 2022

Nu ska östra Sveriges främsta entreprenör utses

De mest framgångsrika entreprenörerna ska nu koras. Den 17 november har tio entreprenörer från östra Sverige chansen att ta emot pris vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year i Jönköping. Bland finalisterna som tävlar om utmärkelsen finns det exempelvis kvinnor som driver industriföretag i Gnosjö, IT-relaterade företag och finalister som har verksamhet för trädgårdsintresserade.

Presskontakt
Carlos Esterling

Partner, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och Sports Business Services

Intresserad av entreprenörskap, människor, marknad och ledarskap. Civilekonom och auktoriserad revisor. Fotbollsfantast. Varit tränare i fotboll och schack. Tre barn som är aktiva inom elitidrott.

Relaterade ämnen EY Entrepreneur Of The Year

De mest framgångsrika entreprenörerna ska nu koras. Den 17 november har tio entreprenörer från östra Sverige chansen att ta emot pris vid regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year i Jönköping. Bland finalisterna som tävlar om utmärkelsen finns det exempelvis kvinnor som driver industriföretag i Gnosjö, IT-relaterade företag och finalister som har verksamhet för trädgårdsintresserade.

Efter en omfattande nomineringsprocess under hösten är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year 2022, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser.

Tio framgångsrika entreprenörer från Öst kommer göra upp om priserna i regionsfinalen den 17 november i Jönköping. De entreprenörer som har chans att vinna och ta en plats i den nationella finalen i Stockholm är:

  • Christine Mannerstråle och Ida Jergell, Addpeople, Jönköping (addpeople.nu)
  • Conny Ljungqvist, link22 AB, Linköping (link22.se)
  • Ivan Martic, IM Vision, Jönköping (imvision.se)
  • Jeanette Tretten, Econova, Norrköping (econova.se)
  • Johan Schelin och Petter Jacobs, JSC it-partner, Nässjö (jsc.se)
  • Linda Fransson och Anna Sandberg, Gnosjö Automatsvarvning, Gnosjö (svarvning.nu)
  • Marie Johnsson, Gängteknik Lego & Metall i Gnosjö AB, Gnosjö (ggtab.se)
  • Mats Nyberg, Nybergs Bil, Jönköping, nybergsbil.se
  • Mikael Axelsson, Garantell AB, Värnamo (garantell.com)
  • Oscar Lundgren, Victor Lundgren, Gustaf Lundgren, Magnus Claesson, TKL Logistics, Jönköping (tkl.se)

Läs mer om alla finalisterna i region Öst

- Jag ser fram emot en spännande regionfinal och få träffa alla fantastiska entreprenörer. Det är roligt att vi har kvinnliga finalister som representerar två industriföretag i Gnosjö. Det är även kul att vi i år har finalister från flera olika städer i Jönköpings och Östergötlands län även om en övervägande del är från Jönköping. Det blir en tuff uppgift för juryn att utse vinnarna, säger Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

Vinnarna i region Öst utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Eva Schlyter, VD Ståhl Invest i Norrköping samt David Modig, ägare Modig Machine Tool AB, Jacob Nilsson, VD Axjo Plastic AB, Peter Hellgren, VD och ägare av Consid AB, Sara Hillbom, VD Psykologpartners och Pernilla Ljungbergh, VD Ny Studio 
För mer information: eoy.se
Pressbilder: flickr.com/eoy_sweden

För mer information, vänligen kontakta:
Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst, 073-612 34 77.